Τελετή βράβευσης του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων με το βραβείο Grundtvig

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ξεκινά σήμερα το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Εκπαίδευση Ενηλίκων με θέμα “Μαθαίνοντας να εξασκούμε τη δημοκρατία σε ένα ψηφιακό κόσμο”.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18.11.2021 διαδικτυακή τελετή απονομής του βραβείου Grundtvig 2020 το οποίο απονέμεται στην πόλη της Λάρισας για το έργο του Πανεπιστημίου των Πολιτών.

Το βραβείο Grundtvig της EAEA καθιερώθηκε το έτος 2003 από την EAEA προκειμένου να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει την αριστεία στην εκπαίδευση ενηλίκων. Αναγνωρίζει προγράμματα που προωθούν καινοτόμες ιδέες, νέες συνεργασίες, νέες μεθοδολογίες και μια νέα κατανόηση του πώς μπορούμε να εργαστούμε στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Η βράβευση της Λάρισας μέσω του Πανεπιστημίου των Πολιτών από την ΕΕΕΑ, δικαιώνει τις προσπάθειες του Δήμου και πολλών τοπικών φορέων οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία προωθούν ζητήματα δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων με στόχο την κοινωνική συνοχή. Με οργάνωση, σχέδιο και ευθύνη απέναντι στους πολίτες υλοποιούνται προγράμματα όπως οι Σχολές Γονέων, προγράμματα για τον ηλεκτρονικό αλφαβητισμό της τρίτης ηλικίας, προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς, τους ενεργούς πολίτες, δράσεις με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.

Την τελετή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/81853679326?pwd=cG5IRnhpQytHT0pnSkNianVwK2Z5Zz09

Μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της ΕΑΕΑ την περιγραφή του Πανεπιστημίου των Πολιτών:

https://issuu.com/eaeapublications/docs/grundtvig_award_2020_publication_lowres/s/11368685

Επίσης, μπορείτε εδώ να δείτε βραβευμένα προγράμματα προηγούμενων ετών:

https://eaea.org/our-work/capacity-building/eaea-grundtvig-award/eaea-grundtvig-award-publications/?fbclid=IwAR0d9TnAszL7ZaYKL6F6IV1COXX4zdt0bifJd1XxMvuJtfprEmu_x4_WWHY