sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • "Αν θέλεις να λέγεσαι Άνθρωπος" - Συναυλία της Ορχήστρας Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

"Αν θέλεις να λέγεσαι Άνθρωπος" - Συναυλία της Ορχήστρας Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων θα τιμήσει την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παρουσιάζοντας την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη των παιδιών της επανάστασης, του έρωτα και της σφαγής με τίτλο "Αν θέλεις να λέγεσαι Άνθρωπος", αποκλειστικά με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, λόγω της πρόσφατης αποδημίας του κορυφαίου συνθέτη.

Το πρόγραμμα αποτελείται από γνωστά του τραγούδια που έχουν συνδεθεί με αυτήν την περίοδο, αλλά και από μη αναδεδειγμένα μέχρι στιγμής έργα του, όπως το τραγούδι-ποταμός “Ο Χάρης” σε ποίηση Μανόλη Αναγνωστάκη και το τραγούδι “Τα νεαρά ζευγάρια” σε ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη, το οποίο γράφτηκε ειδικά για τη δεύτερη επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα έργα θα παίξει με δυναμισμό, η δεκαμελής Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ, με ερμηνευτές τους Αλέξανδρο Τσιωνά, Αντωνία Βισβίκη και Αστέριο Τσέτσιλα, στοχεύοντας να αφήσει ανεξίτηλη ανάμνηση στους ακροατές που θα την παρακολουθήσουν, όπως συνέβη και με την αντίστοιχη εκδήλωση το 2019.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχει κάνει ο Χρήστος Αλμυρούλης, ο οποίος θα πλαισιώσει με πληροφορίες τα τραγούδια.

211116 synaylia 

Τα μέλη της ορχήστρας είναι:

Αποστόλης Σακκάς (μπουζούκι)

Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα)

Νίκος Έξαρχος (πιάνο)

Πέτρος Παππάς (φλάουτο)

Γιώργος Αγγελάκης (ακκορντεόν)

Αστέριος Τσέτσιλας (τραγούδι, βιολί, μπαγλαμάς)

Νάνσυ Χατζή (κοντραμπάσο)

Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά)

Αλέξανδρος Τσιωνάς (τραγούδι)

Αντωνία Βισβίκη (τραγούδι)

 

*Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και θα επιτρέπεται σε άτομα που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Η προσέλευση του κοινού θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Η «Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής» ιδρύθηκε το 2013 και ανήκει στο δυναμικό των συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς με αξιόλογες σπουδές και καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ευρεία γκάμα ρεπερτορίου (κλασική μουσική, τζαζ, βραζιλιάνικη. λαϊκή και παραδοσιακή μουσική).

Έχει συνεργαστεί με το «Θεσσαλικό Θέατρο» και τον Κώστα Τσιάνο σε συναυλίες όπως «Θεσσαλοί βάρδοι», «Κώστας Βίρβος», «Λιμάνια του κόσμου» (αστική λαϊκή μουσική από Πειραιά, Νάπολη, Μπουένος Άιρες και Σάο Πάολο), «Τραγούδια απ’ τη θάλασσα» και έχει παρουσιάσει μουσικά αφιερώματα στον Απόστολο Καλδάρα,τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Μάνο Ελευθερίου.

Τον Απρίλιο του 2017 εμφανίστηκε στις Βρυξέλλες (Maison du Peuple) σε μια μεγαλειώδη συναυλία με τίτλο «Une chanson de Grèce».

Τον Ιούνιο του 2018 εκπροσώπησε την πόλη μας στην Ανάπα της Ρωσίας.

Η ορχήστρα ασχολείται με όλο το φάσμα της λαϊκής μουσικής της Ελλάδας του 20ού αι. (Βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος κ.ά.) και σκοπός της είναι η διάδοση του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1