Εκδήλωση προς τιμήν της δωρήτριας Κάκιας Χαλήμαγα –Χατζή στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 11:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας διοργανώνουν στον χώρο του Μουσείου εκδήλωση προς τιμήν της μεγάλης δωρήτριας κ. Κάκιας Χαλήμαγα –Χατζή.

Η Κάκια Χαλήμαγα –Χατζή ήταν πολυαγαπημένη φίλη του ζεύγους Γιώργου και Λένας Γουργιώτη και στεκόταν πάντα δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια τους σχετικά με το Μουσείο και το έργο του.

Η σπουδαιότητα της δωρεάς, πέραν του μεγάλου όγκου της,  321 κούκλες και σκηνικά, έγκειται στο ότι αποτελούν παιδικά έργα που έχουν  παίξει σε πολλές παραστάσεις και έχουν αγαπηθεί πολύ από τα παιδιά. Έχουν μεγάλη αισθητική αξία και εμπλουτίζουν τις συλλογές του Μουσείου με τη μοναδικότητα τους.

Οι κούκλες αυτές, της Παιδικής Εικαστικής Σκηνής του Δημιουργικού Εργαστηρίου, έχουν καταγραφεί in situ, έχουν ενταχθεί στις συλλογές του Λαογραφικού και μέρος τους αποτελεί πλέον ενότητα μόνιμης έκθεσης πλάι στον χώρο που υλοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

Την ημέρα της εκδήλωσης, αλλά και καθημερινά, η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό.

Ως μουσειακά πλέον αντικείμενα οι δημιουργίες των παιδιών και της Κάκιας θα αναδειχθούν και θα αξιοποιηθούν επιστημονικά και εκπαιδευτικά, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα μουσειακής αγωγής εντός και εκτός των τειχών του Μουσείου.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου τιμούμε τη δημιουργό, τη δωρήτρια, την αγαπημένη όλων των παιδιών, με μια  εκδήλωση, όπου ξεναγοί θα είναι παλιοί μαθητές της.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας.

Λόγω των συνθηκών, η είσοδος θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και θα επιτρέπεται σε άτομα που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Η προσέλευση του κοινού θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

211112 kakia