sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • Οι διεθνείς συμμετοχές στο 9ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης - ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ τη Δευτέρα 23 Αυγούστου στο Μύλο Του Παππά

Οι διεθνείς συμμετοχές στο 9ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης - ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ τη Δευτέρα 23 Αυγούστου στο Μύλο Του Παππά

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ξεκινά αύριο Δεύτερα 23 Αυγούστου  το 9ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, που διοργανώνουν οι εκδόσεις Θράκα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σλοβενίας, των Δήμων Καρδίτσας και Τρικκαίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του πολιτιστικού φορέα “Μαγνήτων Κιβωτός”. Εξαιτίας της πανδημίας το φετινό φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιηθεί κοντά στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), αλλά σε ανοιχτούς χώρους από τις 23 έως τις 27 Αυγούστου.

Για το 2021, η κεντρική ιδέα του Φεστιβάλ έχει τίτλο «Σύνδεση – Connection» και αναφέρεται στις πολλαπλές έννοιες της «σύνδεσης» και της συνέργειας, στην κοινωνική επανασύνδεση – που αποτελεί το ζητούμενο μετά την πανδημία, στην αλληλεπίδραση, στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, στη διασύνδεση ποιητών και λογοτεχνών από διαφορετικές χώρες και περιβάλλοντα και φυσικά στη σύνδεση της ποίησης με νέο αλλά και νεανικό κοινό.

Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος, με δεδομένο πως τιμώμενη περιοχή – χώρα του Φεστιβάλ είναι η Σλοβενία, προγραμματίζονται μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Σλοβενίας, διευρύνοντας τις γέφυρες που άνοιξε το «Ulysses Shelter», η άριστη σχέση και συνεργασία με την εταιρεία Συγγραφέων Σλοβενίας, αλλά και η συμμετοχή μας στην Έκθεση Βιβλίου της Λιουμπλιάνας (Σλοβενία 2019).

Να σημειωθεί ότι στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν 73 Έλληνες και 11 ξένοι ποιητές, 18 εικαστικοί, 3 μουσικοί. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο www.thessalianpoetry.gr

Αναλυτικότερα πατήστε ΕΔΩ

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1