sandal logo

larissa

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο με τον τίτλο Υγιείς Πόλεις ↔ Υγιείς Πολίτες

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10.06.2021, το εργαστήριο με τον τίτλο Υγιείς Πόλεις ↔ Υγιείς Πολίτες, και μαζί με αυτό ολοκληρώθηκαν οι τρεις Κύκλοι Μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘Μαθαίνουμε για την Υγεία’, που υλοποιήθηκε με την συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων και συνεργατών. Το εργαστήριο διήρκησε 3 ώρες και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες/ουσες.  Τις βασικές θεματικές ενότητες ανέπτυξαν οι Μυλωνέρος Θάνος, Σακελλάρη Ευανθία, Τάχος Δημήτρης και Δημητριάδης Δημήτρης, ενώ στην τελευταία ενότητα, για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην δημιουργία Υγιών Πόλεων, τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δεληγιάννης Δημήτρης και ο Αντιδήμαρχος Σούλτης Γιώργος. Σχόλια έκαναν ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Πανεπιστημίου των Πολιτών Κόκκος Αλέξης και άλλοι συμμετέχοντες.

To  πρόγραμμα  συντονίστηκε  από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής-Τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας, Κέντρο Συστημικής Θεραπείας, Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας  ΑΡΓΩ, την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας και το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας.

Ανάμεσα στα κρίσιμα θέματα που συζητήθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε και ο ρόλος των Υγειών Πόλεων και των Σχολείων  Προαγωγής της Υγείας, οι Πόλεις και οι σχέσεις των ανθρώπων σε αυτές, η σημασία της συμμετοχής των πολιτών που συνδέεται άμεσα με την λήψη αποφάσεων για το είδος των Υγιών Πόλεων που επιθυμούμε, και το γεγονός ότι η εφαρμογή πολιτικών αποφάσεων, σχεδιασμών κα πρωτοβουλιών για την Υγιή Πόλη, δίνει την ευκαιρία συλλογής εμπειρίας και γόνιμης αντιπαράθεσης και παρέχει την δυνατότητα συνάντησης διαφορετικών εμπλεκομένων

Επισημαίνουμε ότι οι Υγιείς Πόλεις θα είναι το κύριο θέμα του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO, που θα πραγματοποιηθεί στην Νότια Κορέα το Φθινόπωρο του 2021 αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της υγείας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε ότι αφορά τη σχέση ανάμεσα στο υγιές αστικό περιβάλλον και την ευεξία.

Επιπλέον, το θέμα της Εκπαίδευσης στην Ενεργό Πολιτειότητα για Υγιείς και Βιώσιμες Πόλεις θα συζητηθεί σε διαδικτυακό εργαστήριο που θα υλοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2021 στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας της UNESCO για την Ενεργό Πολιτειότητα την οποία συντονίζουν η πόλη της Λάρισας και η πόλη Yeonsu-gu (Δημοκρατία Κορέας).

Την ευθύνη για  την υλοποίηση του προγράμματος είχε η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Λαρισαίων- Τμήμα Δια βίου Μάθησης. Το διαδικτυακό πρόγραμμα  «Μαθαίνουμε για την Υγεία» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης)

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Larissa Learning City- Η Πόλη που Μαθαίνει

210618 ygeia

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1