sandal logo

larissa

«Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται» στον θερινό κινηματογράφο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Τη γαλλική δραματική ταινία «Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται» θα προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά, από τη Δευτέρα 7 έως το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 22:00.

Νεαρή ζωγράφος καταφθάνει σε απομονωμένο νησάκι της Βρετάνης περί τα τέλη του 18ου αιώνα, με σκοπό να ζωγραφίσει το πορτρέτο μελλόνυμφης κοπέλας. Οι δυο τους ερωτεύονται. Τι τύχη μπορεί να έχει ένας τέτοιος έρωτας;
Η Σελίν Σιαμά σκηνοθετεί μια ταινία εποχής, εστιασμένη στην αναζήτησή της γυναικείας ταυτότητας σε έναν κόσμο με ισχυρά φαλλοκρατικά στερεότυπα.

Η Μαριάν αναλαμβάνει να ζωγραφίσει το πορτρέτο της Ελοΐζ η οποία πρόκειται να παντρευτεί έναν άγνωστο πλούσιο άντρα. Παρόλο που είναι οικογενειακή υποχρέωση να σταλεί ο πίνακας στο μελλοντικό σύζυγο, η Ελοΐζ αρνείται να ποζάρει. Η Μαριάν λοιπόν, τη συνοδεύει στους καθημερινούς περιπάτους της, προσπαθώντας τις ελεύθερες ώρες να ζωγραφίσει από μνήμης και στα κρυφά το πορτρέτο. Η σχέση των δυο γυναικών δεν αργεί να εξελιχθεί σε έναν καταδικασμένο κοινωνικά σφοδρό έρωτα.

Βραβείο σεναρίου στις Κάννες για ένα παθιασμένο κινηματογραφικό ποίημα, που αναλύει με σκέψη και συναίσθημα την ανθρώπινη επιθυμία.
Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 119′
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Σελίν Σιαμά με τους: Αντέλ Αενέλ, Νοεμί Μερλάν, Βαλέρια Γκολίνο
Γενική είσοδος 4 ευρώ

*Δεν γίνεται προπώληση εισιτηρίων, ούτε κρατήσεις θέσεων. Το ταμείο ανοίγει από τις 21:00 και οι πόρτες στις 21:30.
*Πριν από την κανονική προβολή, παρουσιάζονται στους θεατές, τα βίντεο των Λαρισαίων καλλιτεχνών που προέκυψαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, να στηρίξει το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό που πλήττεται λόγω της πανδημίας.
*Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χρήση της μάσκας επιβάλλεται σε “παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους”.

Οι θεατές θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθόλη τη διάρκεια της παράστασης/προβολής/συναυλίας. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.

200907 Poster

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1