Μουσικοθεατρική performance “Απομόνωση – Isolation” στην Αυλή του Μύλου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 21:15 στην Αυλή του Μύλου στον Μύλο του Παππά, θα πραγματοποιηθεί η Μουσικοθεατρικό performance “Απομόνωση – Isolation” στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, να στηρίξει έμπρακτα το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, αλλά και να διασκεδάσουν οι συμπολίτες αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι.

Πρόκειται για μια performance αφιερωμένη στη δύσκολη και αβέβαιη κατάσταση, τον φόβο και τις ανησυχίες που βιώνει ο άνθρωπος στις μέρες μας.

“Δεν είναι ανάγκη να βγεις από το σπίτι. Μείνε στο τραπέζι σου και αφουγκράσου. Ή μην αφουγκράζεσαι, περίμενε μόνο. 'Η μην περιμένεις, κάθισε εντελώς ήσυχος και μόνος. Ο κόσμος θα σου προσφερθεί για αποκάλυψη, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, εκστατικός θα κουλουριαστεί μπροστά σου.”
Φ. Κάφκα

Καραντίνα, απόσταση, μοναξιά, “έκθεση” της ιδιωτικής μας ζωής, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας μοναδικής performance με τίτλο “Απομόνωση – Isolation”.

Τη σύλληψη και τη δημιουργία του έργου έχει αναλάβει η γνωστή Λαρισαία παιδαγωγός θεάτρου – σκηνοθέτιδα Δήμητρα Τσουκαρέλα.

Η παράσταση περιπλέκεται γύρω από στοιχεία μοντέρνας παντομίμας και χοροθεάτρου, είναι εμπλουτισμένη από εκφραστικούς και πρωτότυπους μουσικούς ήχους και μελωδίες που συνδυάζονται εύστοχα με τον ποιητικό λόγο.

Η φωνή, η κίνηση και ο λόγος συνυπάρχουν!

Στο έργο, τα φώτα (light instalation) και το video projection mapping δίνουν μια διαφορετική διάσταση και μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, αφυπνίζοντας τον συναισθηματικό κόσμο του θεατή.

Σε αυτό το είδος θεάτρου σβήνουν ομαλά τα σύνορα ηθοποιού και θεατή. Η σχέση τους είναι ένας άμεσος αδιάκοπος αγώνας βαθιάς σκέψης.

Η παράσταση υπόσχεται να δώσει μια άλλη χροιά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Παρά το γεγονός ότι ο κόσμος μας μαστίζεται από καθημερινές απογοητεύσεις, η ζωή μας συνεχίζει να κυριαρχεί γύρω μας γιατί είναι ζωή, είναι χάρη.

Ας αναζητήσουμε λοιπόν, όλοι μαζί, τη χαμένη Άνοιξη μέσα στις καρδιές μας και ας σταθούμε ως μιας σιωπής φως στο παραπέτασμα του φόβου.

“Δε σκέφτομαι όλη αυτή τη δυστυχία μα την ομορφιά που ακόμα υπάρχει.”
Άννα Φρανκ

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια–ερμηνεύτρια και musical performer Μαργαρίτα Τσουκαρέλα θα ερμηνεύσει τραγούδια του Nat King Cole, John Lennon, Eden Ahbez και ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι το οποίο έχει γράψει η ίδια, αποκλειστικά για την παράσταση “Απομόνωση – Isolation”.

Η παράσταση συντίθεται με κείμενα από τα Ημερολόγια του Φραντς Κάφκα, της Άννας Φρανκ και διάφορα ποιήματα και αποσπάσματα από Έλληνες (Πεντζίκης, Βιστωνίτης) και Γάλλους ποιητές (André Lafon, Pierre Seghers).

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, ώρα 21:15 στην Αυλή του Μύλου του Παππά
Είσοδος ελεύθερη (θέσεις περιορισμένες)

Ιδέα έργου & Σκηνοθεσία : Δήμητρα Τσουκαρέλα
Βοηθός Σκηνοθέτη : Μαργαρίτα Τσουκαρέλα
Μουσική επιμέλεια, τραγούδι : Μαργαρίτα Τσουκαρέλα
Χορός : Βίβιαν Γουγουλιά
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Τσουμάνης, Μαίρη Μπαμπούλη
Ηλεκτρική Κιθάρα: Σπύρος Παππάς
Έρευνα Κειμένων: Δημήτρης Τσουμάνης, Δήμητρα Τσουκαρέλα
Σκηνικά: Δήμητρα Τσουκαρέλα, Σπύρος Τσουκαρέλας
Video Projection Mapping: Χριστίνα Τζιουβάρα, Βαγγέλης Αντωνόπουλος
Ήχος : Νίκος Ντούλας
Φιλική συμμετοχή : Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος

Μια παραγωγή του Tsoukarelas Theater Pedagogy.

Ευγενική χορηγία: SEAT Μαργαρίτης, PRIMA Delicatessen

 

***Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως ορίζονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού.
Σύμφωνα με αυτές, η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 75% των θέσεων και δεν θα γίνεται διάλειμμα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Επιπλέον, το κοινό συστήνεται να φορά μάσκα και να χρησιμοποιεί αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα, ενώ κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.

Καλή διασκέδαση!

200728 apomonosh