sandal logo

larissa

Διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

«Ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου»

Η καθημερινότητα όλων μας επιστρέφει σταδιακά σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Οι βιβλιοθήκες, δυστυχώς, παραμένουν κλειστές, όμως μικροί και μεγάλοι επιστρέφουν, με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, στο σχολείο και τις δουλειές τους.

Οι υποχρεώσεις δεν αφήνουν χρόνο για πολλές δραστηριότητες στο σπίτι. Έτσι, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι” με τροποποιημένες δράσεις, βασισμένες σε νέα θεματολογία, με επίκεντρο το βιβλίο και ακολουθώντας τη δέσμευσή μας στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας συμμετέχει στο πρόγραμμα και για ολόκληρο τον μήνα Μάιο θα συνεχίσει την αποστολή των εργαστηρίων στους αναγνώστες της, προωθώντας διαδικτυακά ένα εργαστήριο την εβδομάδα.

Στο 8ο εργαστήριο “ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι” - Από το παράθυρό μου... τα παιδιά παραμένοντας στο σπίτι από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια παρατήρησαν την γειτονιά στην οποία ζουν, τα σπίτια, τα δέντρα, τους περαστικούς, τα αυτοκίνητα.

Κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους και στη συνέχεια προσπάθησαν να απεικονίσουν την γειτονιά τους αξιοποιώντας τις τεχνικές του διεθνούς φήμης Έλληνα ζωγράφου, Νίκου Χατζηκυριάκου- Γκίκα.

Το 9ο εργαστήριο, το πρώτο για τον μήνα Μάιο έχει θέμα:  “ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι” - Ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου. Τώρα που η «καραντίνα» τελείωσε και η ζωή μας επιστρέφει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, είναι πολύ σημαντικό να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας και να παραμένουμε υγιείς.

Ακούμε πως πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας, να προσέχουμε πόσα άτομα αντιστοιχούν σε χώρους, πόσοι μαθητές επιτρέπεται να είναι σε κάθε τάξη, τι απόσταση πρέπει να κρατάμε ο ένας από τον άλλον στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Θα κρατάμε συνεχώς μαζί μας ένα μέτρο για να μετράμε τις αποστάσεις; Μήπως μπορούμε όλα αυτά να τα υπολογίσουμε διαφορετικά; Οι αρχαίοι Έλληνες και ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι μας βοηθούν να εξοικειωθούμε με το σώμα μας και τις αναλογίες του και να το χρησιμοποιούμε ως μονάδα μέτρησης.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της βιβλιοθήκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το όνομά σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και εμείς θα σας αποστείλουμε ηλεκτρονικά το υλικό και τις οδηγίες του κάθε εργαστηρίου.

Ενημερωθείτε διαδικτυακά από την σελίδα μας https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/ καθώς επίσης και από την σελίδα του Δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

200511 biblio

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1