sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • Συνάντηση στελεχών του Δήμου Λαρισαίων στην Θεσσαλονίκη για τη συγκρότηση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

Συνάντηση στελεχών του Δήμου Λαρισαίων στην Θεσσαλονίκη για τη συγκρότηση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Διεργασίες για Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στο Δήμο Λαρισαίων

Ο Δήμος Λαρισαίων εντείνει τις προσπάθειες συγκρότησης Δημοτικού Συμβουλίου Νέων. Στα πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 20/01/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους του Δήμου, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων λειτουργεί τον τελευταίο ένα χρόνο, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, καλών πρακτικών αλλά και πιθανών προβλημάτων που έχουν αντιμετωπιστεί κατά τη λειτουργία του. Από τη συνάντηση βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για την αναγκαιότητα υλοποίησης του εγχειρήματος, κυρίως ως προς την εμπλοκή των νέων στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών, την ενδυνάμωσης της φωνής των νέων στα τοπικά όργανα καθώς και την σημασία των παραπάνω στην λειτουργία της δημοκρατίας και τη βιωσιμότητα των τοπικών πολιτικών.

Από πλευράς του δήμου Θεσσαλονίκης στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Νεολαίας-Εθελοντισμού κ. Πέτρος Λεκάκης, καθώς και εκπρόσωποι από το δημοτικό Συμβούλιο Νέων της Πόλης της Θεσσαλονίκης, ενώ από τη πλευρά του Δήμου Λαρισαίων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Δεληγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, κ. Σωτήρης Βούλγαρης και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Λαρισαίων σε θέματα Νεολαίας κ. Απόστολος Πέκας.

Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης και ο κ. Δημήτρης Φεγγίτης, Υπεύθυνος Γραφείου Θεσσαλίας της ΕΕΤΑΑ και ομάδα νέων της πόλης μας. Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω συναντήσεις με φορείς και συλλογικότητες νέων της πόλης μας.

200122 neolaia

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1