Οι «Παράδοξες Μνήμες» της Μαρίας Αράπκουλε παρουσιάζονται στη Γιάννουλη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο 1Ο Δημοτικό Σχολείο

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Αράπκουλε «Παράδοξες Μνήμες» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Γιάννουλης (πλατεία Μικρασιατών).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Γκόλτσος και η συγγραφέας και πρόεδρος της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. Δήμητρα Μπαρδάνη.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη και αποσπάσματα θα διαβάσουν η ηθοποιός-θεατρικός συγγραφέας Κατερίνα Χατζημαρκάκη, η φιλόλογος Λιάνα Τριανταφύλλου και η φοιτήτρια της Βιβλιοθηκονομίας και μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιάννουλης Εύα Κοφίνη .

Συντονίζουν, η καθηγήτρια Αγγλικών Μιρέλλα Καραδόντου και ο δάσκαλος-λογοτέχνης Βασίλειος Καραβίδας.

Τη βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, τo Κοινοτικό Συμβούλιο Γιάννουλης, η Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. και το βιβλιοπωλείο «Αγναντής».

Τη βιβλιοπαρουσίαση ντύνουν μουσικά, η χορωδία της Ε΄ τάξης (του διδασκάλου Βασιλείου Καραβίδα) υπό τη διεύθυνση της μουσικού του Σχολείου Πηνελόπης Πανταζή και ο Μορφωτικός Σύλλογος Γιάννουλης υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Δήμητρας Τσερώνη.
Χορηγοί της εκδήλωσης: το «ΚΤΗΜΑ και CATERING» του Γεωργίου Δριστέλλα και το παντοπωλείο «Μπαράς» της Βασιλικής Πουτσιάκα.

Είσοδος ελεύθερη.

Το βιβλίο
Οι βιωματικές αφηγήσεις περνούν από σε άνθρωπο σε άνθρωπο και από γενεά σε γενεά. Βρήκα ηλικιωμένους ανθρώπους μέσα στο χωριό που μου εξιστόρησαν παλιά γεγονότα.
Με ξενάγησαν μέσα στις μνήμες τους, σε τοποθεσίες ιερές, που τους βάραιναν ακόμη με όλο τον όγκο τους… Πίστευαν ότι έχουν ενδιαφέρον να καταγραφούν, να κτιστούν.
Τις κατέγραψα λοιπόν τις αυθεντικές στιγμές τους, με σεβασμό! Δεν τις προέκτεινα, επειδή αν το έκανα θα γινόταν κάτι άλλο, μυθοπλασίες.
Δικές μας ιστορίες είναι, παράδοξες εξελίξεις… Γνήσιες σπουδές του παρελθόντος της Γιάννουλης, μας αγγίζουν, διότι πιστεύω στο μέλλον του μέλλοντος, μα πιο πολύ στο μέλλον του παρελθόντος!

191203 vivlio arapkoule