sandal logo

larissa

«Το Σουτιέν» στο Χατζηγιάννειο από την Κινηματογραφική Λέσχη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την ταινία «Το Σουτιέν» προβάλει τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Η ταινία, παρά τον γαργαλιστικό τίτλο της, δεν είναι ερωτική κωμωδία, δεν έχει γυμνό, ούτε πικάντικές σκηνές. Αντιθέτως είναι ένα παραμύθι, μια αντίστροφη ανάγνωση της Σταχτοπούτας, στην οποία το γυναικείο εσώρουχο αντικαθιστά το γοβάκι.

Ένα εμπορικό τρένο διασχίζει μια ατελείωτη, εύφορη κοιλάδα στους πρόποδες του Καυκάσου. Στην καμπίνα του οδηγού ο Νουρλάν, ο μηχανοδηγός.
Μέρα με τη μέρα οδηγεί το τρένο διασχίζοντας ένα προάστιο του Μπακού, όπου τα κτήρια είναι τόσο κοντά στις γραμμές που αναγκάζεται να περνά ξυστά από τις αυλές και τα κτίσματα.

Κάθε φορά που το τρένο πλησιάζει, οι άνδρες που πίνουν τσάι και οι γυναίκες που απλώνουν τα ρούχα τρέχουν να το αποφύγουν.
Ο Αζίζ, ένα μικρό ορφανό παιδί, όταν ακούει το σφύριγμα του τρένου, τρέχει με την σφυρίχτρα του κατά μήκος των γραμμών και ειδοποιεί τους κατοίκους να μαζέψουν τα πράγματά τους και να μπουν στα σπίτια τους. Ό,τι δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν ο Νουρλάν τα συγκεντρώνει στο τέλος της διαδρομής: φτερά κοτόπουλων, παιδικές μπάλες, ακόμα και σεντόνια.

Την τελευταία μέρα πριν την συνταξιοδότησή του, ο μηχανοδηγός Νουρλάν βρίσκει σκαλωμένο στο τρένο ένα κάπως ιδιαίτερο σουβενίρ: ένα δαντελωτό, γαλάζιο σουτιέν!

Η σκέψη του σουτιέν αναστατώνει τον Νουρλάν που πια δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Η απέραντη μοναξιά του τον οδηγεί να επιστρέψει στη γειτονιά και να αναζητήσει την ιδιοκτήτρια του σουτιέν.

Μετά το «Absurdistan» (2008) και το «Baikonur» (2011) ο σκηνοθέτης Βάιτ Χέλμερ, μας μεταφέρει στα ορεινά τοπία του Αζερμπαϊτζάν. Το ξεχωριστό κινηματογραφικό λεξιλόγιό του και η ευρηματική, ποιητική κινηματογραφική του προσέγγιση τον έχουν κάνει γνωστό για την διήγηση μοντέρνων παραμυθιών.
«Το Σουτιέν» είναι μια ποιητική ταινία χωρίς διαλόγους, για την αναζήτηση του έρωτα και της ανθρώπινης ζεστασιάς.

Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90'
Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Βάιτ Χέλμερ με τους: Μίκι Μανόλοβιτς, Ντενίς Λαβάν, Παθ Βέγκα
Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1