«Πόθος» στο Χατζηγιάννειο (11/11/2019 και 12/11/2019, ώρα: 19:00 και 21:30)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Τη δραματική ταινία «Πόθος» ή «μια εξαιρετικά θλιμμένη κωμωδία», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της Σάβι Γκαμπιζόν, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Η ταινία εξετάζει με πρωτότυπο, πικρό όσο και ειρωνικό τρόπο την έννοια της πατρότητας.

Ο Άριαλ, ένας ευκατάστατος μεσήλικας που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά, δέχεται ένα τηλεφώνημα από την γυναίκα με την οποία είχε δεσμό στα φοιτητικά του χρόνια. Εκείνη, έχει δύο μεγάλες αποκαλύψεις να του κάνει: η πρώτη είναι πως όταν χώρισαν, 20 χρόνια πριν, ήταν έγκυος και πως, 9 μήνες μετά, γέννησε ένα αξιολάτρευτο αγοράκι.
Η δεύτερη αποκάλυψη θα αλλάξει τη ζωή του Άριαλ για πάντα.

Σημείωμα του Σκηνοθέτη-Σεναριογράφου
Ο γιος μου παίζει ποδόσφαιρο. Κάθε φορά που κάνει πάσα σε αγώνα συνειδητοποιώ ότι, άθελά μου, μετακινώ το πόδι μου λίγα χιλιοστά πιο πέρα. Η ταινία είναι ένα ταξίδι που ξεκινάει από αυτά τα λίγα χιλιοστά.
Όταν βρισκόμουν σε διαδικασία διαζυγίου, περίπου 5 χρόνια πριν, με βασάνιζαν αρκετά ερωτήματα. Πώς θα είναι η ζωή μου από δω και πέρα; Πώς θα εξελιχθεί η σχέση μου με τα παιδιά μου; Αναρωτιόμουν αν ήμουν καλός πατέρας και αν θα εξακολουθούσα να είμαι στο μέλλον. Από αυτές τις σκέψεις «γεννήθηκε» η ιδέα του σεναρίου.
Η πλοκή, που «ξεφύτρωσε» από την καθημερινότητα που ζούσα, κατέληξε σε άλλους κόσμους και πήρε άλλη μορφή. Όμως, κάτω από το βαρύ μακιγιάζ, καταφέρνουμε -συχνά- να αναγνωρίσουμε τα πραγματικά χαρακτηριστικά. Η ταινία αποτελεί ξεκάθαρα μια απόπειρα να εξετάσουμε το τι σημαίνει να είσαι γονιός.
Πιστεύω πως η περιγραφή που ταιριάζει περισσότερο σε αυτή την ταινία μου είναι «μια κωμωδία που προκαλεί μεγάλη θλίψη».

Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100'
Ισραηλινή ταινία, σκηνοθεσία - σενάριο Σάβι Γκαμπιζόν, με τους: Σάι Αβίβι, Άσι Λέβι, Νέτα Ρίσκιν
Γενική είσοδος 4 ευρώ

191108 tainia