sandal logo

larissa

Πες το μ’ ένα παραμύθι... στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Από τα βάθη της προϊστορίας μέχρι τις μέρες μας, τα παραμύθια για τα παιδιά ιδιαίτερα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις ένα μήνυμα. Από τους Σουμέριους, στον Αίσωπο, στους αδελφούς Γκριμ, στον Άντερσεν, από την ελληνική παράδοση, μέχρι τις μέρες μας, το παραμύθι είναι μια “ψυχή” για τα παιδιά από την καταδυνάστευση της τηλεόρασης, το τάμπλετ, τον υπολογιστή, τα έξυπνα κινητά που στερούν τη φαντασία.

Άλλωστε είναι γνωστή η απάντηση που έδωσε ο Αϊνστάιν σε μια κυρία, όταν ρώτησε τι πρέπει να κάνει για να γίνει έξυπνος το παιδί της όπως εκείνος. Ο Αϊνστάιν της είπε «να του διαβάζετε παραμύθια»!

Στους φόβους για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής έδωσε φωνή ένα νεαρό κορίτσι από τη Σουηδία. Τα μηνύματα είναι δυσοίωνα, καύσωνες, πυρκαγιές, πλημμύρες, και τα παιδιά, το μέλλον του πλανήτη, πρέπει να ενημερωθούν...

Με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων και του Αντιδήμαρχου Πάνου Σάπκα, ο συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας και η μουσικός Ράνια Τσοχατζή, θα πραγματοποιήσουν μια δράση, με οικολογικά παραμύθια για παιδιά.

Λόγος και μουσική θα “μιλήσουν” για τα προβλήματα του περιβάλλοντος, το πλαστικό που πνίγει τις θάλασσες και σκοτώνει δελφίνια, φώκιες, φάλαινες, τα σκουπίδια, τις πυρκαγιές.

Η αρχή των οικολογικών παραμυθιών θα γίνει την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 5.30.μ.μ. στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (3ος όροφος) με ελεύθερη είσοδο.

 Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλ: 2410671173, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1