Μουσικο-θεατρική παράσταση από τη Margarita Tsoukarelas για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας “ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ”-“DESTINATION MOON”

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου διοργανώνει την Κυριακή 18 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου μουσικο-θεατρική παράσταση με τη διεθνούς φήμης Λαρισαία σολίστ λυρικής, ερμηνεύτρια, musical perfomer και συνθέτη Margarita Tsoukarelas (Μαργαρίτα Τσουκαρέλα) και τους συνεργάτες της. Η παράσταση με τον τίτλο “Destination Moon” είναι ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού για την Πανσέληνο του Αυγούστου: «Στο Φως του Φεγγαριού».

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια – τραγουδοποιός Margarita Tsoukarelas παρουσιάζει με καθηλωτικό και θεατρικό τρόπο τραγούδια από όλο τον κόσμο. Ερμηνεύει jazz, musical, swing, klezmer, tango, bossa nova, pop και μουσικές μελωδίες από τα salons και τα cabaret των δεκαετιών του '20, '30, '40, '50 και '70. Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τραγούδια των Antonio Carlos Jobim, Jule Styne, Burt Bacharach, Mάνου Χατζιδάκι, Γιώργου Χατζηνάσιου, Yves Montand, Edith Piaf, Marilyn Monroe καθώς και συνθέσεις της ίδιας της Μαργαρίτας (‘Rose of Eden’, ‘Promises’).

Στην παράσταση, που επενδύεται με πρωτότυπα video projection/mapping της Χριστίνας Τζιουβάρα και του Βαγγέλη Αντωνόπουλου, συμμετέχει η χορεύτρια Βίβιαν Γουγουλιά, ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο γνωστός Θεσσαλονικιός μουσικός της jazz Χρήστος Δίγκας. Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει η παιδαγωγός θεάτρου - σκηνοθέτης Δήμητρα Τσουκαρέλα.

"Όσα χρόνια, αιώνες κι αν περάσουν το φεγγάρι παραμένει... παραμονεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας, όντας ο μοναδικός μάρτυρας σε ό,τι καλό ή κακό συμβαίνει στον κόσμο μας... η πηγή του ρομαντισμού, η έμπνευση της ψυχής μας και ο αξέχαστος προορισμός μας. Το φως του αντικατοπτρίζει την ελπίδα και τη ζεστασιά της αγάπης που κρύβουμε μέσα μας..."
Margarita Tsoukarelas

Συντελεστές:
Τραγούδι / Ερμηνεία: Margarita Tsoukarelas
Μουσική Ιδέα / συντονισμός προγράμματος: Margarita Tsoukarelas
Πιάνο: Χρήστος Δίγκας
Χορός: Βίβιαν Γουγουλιά
Παιδάκι: Θεοδώρα Νότα
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Τσουκαρέλα
Video/Projection Mapping: Χριστίνα Τζιουβάρα & Βαγγέλης Αντωνόπουλος
Τραγούδι (duet): Σπύρος Τσουκαρέλας
Ήχος: Νίκος Ντούλας

Κυριακή 18 Αυγούστου στις 9 μ.μ., Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

190805 sto fos tou feggariou