Εγκαίνια 'Εκθεσης Φωτογραφίας - "Το Σήμερα του Χτες: Τοπογραφία της Αντίστασης" (Τρίτη 14/05/2019, 20:00)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας τα τελευταία χρόνια έχει επωμιστεί τον ρόλο του θεματοφύλακα των δύσκολων ιστορικών γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή τα χρόνια της Κατοχής. Φέτος, συμμετέχει για πρώτη φορά στον εορτασμό της διεθνούς ημέρας των μουσείων με την έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Πάλλη με τίτλο «Το Σήμερα του Χτες: Τοπογραφία της Αντίστασης».

Με αφορμή το φετινό θέμα του ICOM για την παγκόσμια ημέρα μουσείων «Μουσεία κόμβοι πολιτισμού, Το Μέλλον της Παράδοσης», τα έργα του Δημήτρη Πάλλη εκτίθενται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας και διαλέγονται με εκθέματα της συλλογής του μουσείου, μεταφέροντας στο Σήμερα, τη βαρύτητα της αύρας των ιστορικών γεγονότων της Αντίστασης.

Ο Δημήτρης Πάλλης εξορμώντας σε τόπους όπου συνέβησαν τα γεγονότα της Αντίστασης, αποτυπώνει με το φακό του την αλλαγή αλλά και τη διαχρονικότητα. Κτίρια που διατηρήθηκαν και κτίρια ερειπωμένα, τοποθεσίες μαχών και τοποθεσίες βασανιστηρίων και αντιποίνων, όλα απορροφημένα από το παρόν, αναδεικνύουν στις φωτογραφίες την ιστορική αχλή που τους σηματοδοτεί όλα αυτά τα χρόνια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη στις 14 Μαΐου στις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Αυγούστου.


Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας βρίσκεται στην Ιουστινιανού 42, στον αύλειο χώρο του 5ου Γυμνασίου και Λυκείου Λάρισας, δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

190508 PHOTO EXHIBITION