Στο Δημαρχείο ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

180809 IMG 8573

Η προοπτική της ίδρυσης του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συζητήθηκε στην συνάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του υπουργού Παιδείας στην Θεσσαλία.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων εξέφρασε με επιμονή την σταθερή θέση της δημοτικής αρχής υπέρ της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπως αποτυπώνεται και στην απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ, αλλά και στην ευρεία σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καλογιάννης, αφού αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της απόφασης για την λειτουργία Αγροτοδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Αβερώφειο και την ίδρυση Ογκολογικού Κέντρου. επεσήμανε με νόημα πως η διαδικασία της συγχώνευσης των δυο τριτοβάθμιων ιδρυμάτων της Θεσσαλίας, πρέπει να οδηγήσει σε πλήρη ένταξη των σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα, στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων, μεταξύ άλλων ζητημάτων, αναφέρθηκε στο ζήτημα της λειτουργίας τμημάτων ιατρικών εργαστηρίων και τουρισμού, αλλά και δυο πολυτεχνικών τμημάτων που θα αντικαταστήσουν την Σχολή Τεχνολόγων Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Στην συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου συνοδεύονταν από τους βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αννα Βαγένα και Νίκο Παπαδόπουλο και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Ζωγράφο, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γ. Σούλτης και ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης.