Πλούσιες εκδηλώσεις για όλους στο κέντρο και το «Πάρκο των Ευχών»

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

171127 IMG 6087

 

  • Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία το άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με συναυλία Μιχ. Χατζηγιάννη και Θαν. Αλευρά
  • Στην Πλατεία Λαμπρούλη, η αλλαγή του χρόνου, με τους «Κόζα Νόστρα»
  • Μεγάλες συναυλίες στο “Πάρκο των Ευχών” με Μύρωνα Στρατή και Μαλού, Vegas, Baildsa, Eυριδίκη, και SwinginCats

Πολλές εκδηλώσεις και δράσεις στο «Πάρκο των Ευχών», στο χώρο του Αλκαζάρ, αλλά και στο κέντρο της πόλης, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων, που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, το αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Π. Σάπκα και τον αντιδήμαρχο Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Π. Νταή.

Η πρώτη εορταστική εκδήλωση, αφορά στο άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, με συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη και Θανάση Αλευρά, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Επίσης, φέτος όπως και πέρσι, η αλλαγή του χρόνου και η υποδοχή του 2018, θα γίνει στην πλατεία Λαμπρούλη στο λόφο του Φρουρίου, με συναυλία των Κόζα Νόστρα και πολλά happenings.

Αναλυτικά, στην συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, επεσήμανε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Συνεχίζοντας την λογική των περασμένων χρόνων, ο Δήμος Λαρισαίων προετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Φέτος, ωστόσο το επιπρόσθετο και κυρίαρχο στοιχείο των εορταστικών δράσεων μας είναι «Το Πάρκο των Ευχών», το οποίο θα ανοίξει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα το Σάββατο θα γίνει η εκδήλωση της επίσημης έναρξης της λειτουργίας του Πάρκου.

Επίσης, η αλλαγή του χρόνου και η υποδοχή του 2018 θα γινει στην πλατεία Λαμπρούλη.

Πάρα πολλές, Δράσεις και επιμέρους εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο πάρκο αλλά και στο κέντρο.

Επίσης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα λειτουργήσει και το Παραδοσιακό Χωρίο, στη Πλατεία Ταχυδρομείου για μια εβδομάδα, από τις 14 έως 21 Δεκεμβρίου.

Αλλά και στις συνοικίες και τα χωριά του Δήμου μας έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με ευθύνη των Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, αναφέρθηκε στη συνέχεια εκτενώς στο «Πάρκο των Ευχών» και στην λειτουργία του. Ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι η διοργάνωση θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου ήταν ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για το Δήμο Λαρισαίων. Βασική μας στόχευση ήταν να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο, στο όμορφο Αλκαζάρ για να ψυχαγωγηθούν οι Λαρισαίοι και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Βεβαίως, όπως αναμέναμε λόγω της κεντροβαρούς της θέσης και του δυναμισμού της, φαίνεται ότι η πόλη θα υποδεχθεί και επισκέπτες από άλλες πόλεις.

Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά, συνέχισε ο κ. Καλογιάννης, ότι η δημοτική αρχή εξαρχής επέλεξε συνειδητά να μην ακολουθήσει τον εύκολο τρόπο της εκμίσθωσης του χώρου σε κάποιον ιδιώτη, ο οποίος θα αναλάμβανε εξ ολοκλήρου το στήσιμο και τη λειτουργία του πάρκου, αλλά προτίμησε να είναι ο ίδιος ο Δήμος ο διοργανωτής. Οι εργασίες συνεχίζονται με πολύ γοργούς ρυθμούς και στις 8 Δεκεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι για την λειτουργία του πάρκου. Το «Πάρκο των Ευχών» διοργανώνεται για πρώτη φορά αλλά σίγουρα θα έχει προοπτική και μέλλον. Φέτος θα διαπιστώσουμε τη δυναμική του, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα, τις αδυναμίες και τις παραλείψεις ώστε τη επόμενη χρονιά να είμαστε καλύτεροι. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες ότι εργαζόμαστε σκληρά για το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια και όσα κακόβουλα διατυπώνονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Σάπκας, αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Δήμου, τονίζοντας με έμφαση ότι στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων μετέχουν δεκάδες σύλλογοι, φορείς, σχολές και οργανώσεις από τοπικούς συλλόγους.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Π. Νταής, στάθηκε ιδιαίτερα στην αποφασιστικότητα του Δήμου να προχωρήσει στη λειτουργία του «Πάρκου των Ευχών» και ως μέσο προβολής και ανάδειξης της δυναμικής της πόλης της Λάρισας, συμπληρώνοντας με νόημα πως όλες οι διαδικασίες έγιναν με απολύτως νόμιμο τρόπο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ