ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ‘73

image

Εκτύπωση

image
Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

 

Διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου προετοιμάζει ο Δήμος Λαρισαίων.  

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.  

 Ειδικότερα, τη Δευτέρα θα υπάρξουν μαθητικές δράσεις, ενώ την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι το Μουσικό Σχολείο Λάρισας θα παρουσιάσει επίκαιρα τραγούδια.  

Στις 5.30 το απόγευμα, θα γίνει η καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία. Η εκδήλωση θα ανοίξει με συναυλία από μουσικό σχήμα της πόλης με τους Αλέκο Τσιωνά και Μαριάννα Ζάχου- τραγούδι, Βαγγέλη Τσιαπλέ - μπουζούκι, Σπύρο Καβαλλιεράτο - κιθάρα, Αντώνη  Ζαφειρίου - πιάνο, Κώστα Ταμβακά – μπάσο και Γιάννη Μακρυγιάννη - τύμπανα). 

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί – ομιλίες και η καθιερωμένη πορεία στο κέντρο της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου στην πλατεία Νομαρχίας. Με την επιστροφή της πορείας στην Κεντρική Πλατεία, θα συνεχιστεί η συναυλία.  

Σημειώνεται ότι για την προετοιμασία του εορτασμού της επετείου, έχει πραγματοποιηθεί  σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων και φορέων, ενώ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αντιδημάρχων. Γ. Σούλτη και Αλ. Μπατζανούλη με τα προεδρεία των 15μελών μαθητικών συμβουλίων των σχολείων της πόλης, όπου εκτός του εορτασμού, θα συζητηθεί και το θέμα της συγκρότησης δημοτικού συμβουλίου Νεολαίας.