Εκδήλωση μνήμης για την Επανάσταση του 1821 από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Επετειακή εκδήλωση διοργανώθηκε από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων για τον αγώνα των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού το 1821, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023.

Το αφιέρωμα ξεκίνησε με επίκαιρη ομιλία από την κ. Θωμαή Αργυροπούλου. Στην συνέχεια το χρονικό της ημέρας παρουσίασαν με γλαφυρό τρόπο οι κ.κ. Κατερίνα Κατσαρού, Ευαγγελία Καλιάμη, Εύη Καλούδη και Αθηνά Πολυμέρου ενώ ποιήματα απαγγέλθηκαν από τον κ. Αθανάσιο Ριζάκη, την κ. Ελένη Ντουρουντάκη και τον κ. Ιωάννη Νταλώση. Ταυτόχρονα έγινε προβολή διαφανειών απεικονίζοντας σκηνές από την επανάσταση και ακούστηκαν επετειακά τραγούδια.

Η χορωδία του 6ου Λυκείου Λάρισας με τη συνοδεία μουσικών οργάνων πλαισίωσε μουσικά και με θαυμαστό τρόπο την εκδήλωση υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους κ.κ. Θωμά Βαρδακώστα και Χρήστο Θωμά.

230327 ekdilosi kapi 2
Μέλη των ΚΑΠΗ φορώντας παραδοσιακές στολές, εντυπωσίασαν παρουσιάζοντας χορούς της πατρίδας μας με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο την κ. Έφη Σούλτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτήριος Βούλγαρης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας κ. Θεόδωρος Κυρόπουλος, η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα κ. Άννυ Ψάρρα, η Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ο πρόεδρος της χορωδίας «ΕΥΕΣΤΩ» κ. Γεώργιος Ραϊλης, η Προϊσταμένη των ΚΑΠΗ, υπεύθυνη διοργάνωσης της εκδήλωσης κ. Δήμητρα Κωστοπούλου, η Προϊσταμένη Κοινωνικών Δομών, Απασχόλησης και Ισότητας των φύλων κ. Βασιλική Δοβλατανιώτη, και το προσωπικό της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής.
230327 ekdilosi kapi 1
Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Αντιδήμαρχο κ. Βούλγαρη στην πρόσφατα συνταξιοδοτηθείσα Διευθύντρια της Πρόνοιας κ. Ευθυμίας Ζιώγα, για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά της στην υπηρεσία.

Αξίζει να αναφερθεί και η παρουσίαση εκθεμάτων (εργόχειρα με προσωπογραφίες ηρώων, σημαίες και σύμβολα της Επανάστασης του 1821) μια πρωτοβουλία των Φίλων Λαογραφικού Μουσείου του Μικρού Ελευθεροχωρίου Ελασσόνας.

Τέλος εντυπωσιακή από κάθε άποψη ήταν η συμμετοχή του κόσμου που καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.