“Ένας Ήρωας” στο Χατζηγιάννειο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προβάλλουν τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00 και στις 21:30, την ταινία “Ένας Ήρωας” του Ασγκάρ Φαραντί.

Το «Ένας Ήρωας» είναι από τις κορυφαίες ταινίες ενός κορυφαίου σύγχρονου δημιουργού. Ο διπλά οσκαρικός Ασγκάρ Φαραντί επιστρέφει στις φτωχογειτονιές του Ιράν για να θέσει ηθικά διλήμματα που ξεπερνούν την προσωπική οδύσσεια του «ήρωά» του.

Ο Ραχίμ βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας ενός χρέους που δεν μπόρεσε να αποπληρώσει. Κατά τη διάρκεια μιας διήμερης άδειας, προσπαθεί να πείσει τον πιστωτή του να αποσύρει την καταγγελία του για ένα μέρος του ποσού. Όμως τα πράγματα δεν γίνονται πάντα όπως τα σχεδιάζουμε.

230130 xatzigian 1

Η εικόνα που δίνει είναι εικόνα μιας κοινωνίας, στην οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων εκκινεί από θέσεις δικαίου, από θέσεις ανθρωπιάς και όχι από θέσεις αγριότητας και ανθρωποφαγίας.

Μια συγκλονιστική ιστορία που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Των Καννών.

Κοινωνικό δράμα/ Ιράν, Γαλλία, 2021 / Έγχρ./ Διάρκεια: 127΄/ Σκηνοθεσία/ Σενάριο: Ασγκάρ Φαραντί/ Πρωταγωνιστούν: Αμίρ Τζαντιντί, Μοχσέν Ταναμπαντέ, Σαχάρ Γκολντούστ
Γενική είσοδος 4 ευρώ

230130 xatzigian 2