Συναυλία του Billy Prim Quartet στο ΔΩΛ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Billy Prim Quartet με τους Ούγγρους μουσικούς, καθηγητές και μέντορες του Billy Prim από το πασίγνωστο και δημοφιλές Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας “List Ferenc Academy”, θα παρουσιάσουν τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του με τίτλο IVORA.

Το “IVORA” είναι ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Billy Prim, ο οποίος κυκλοφορεί από την Irida music label.

Το “IVORA” μπορεί να θεωρηθεί η συνέχεια του “Thalassa” , όσον αφορά τις αφορμές που οδήγησαν στη δημιουργία του. Εσωτερική αναζήτηση, θαυμασμός και σεβασμός για τα στοιχεία της φύσης, νοσταλγία και φόρος τιμής στα πάτρια και την παράδοση.

Μουσικά όμως, οι συνθέσεις του Billy Prim, ανοίγονται πλέον σε νέους δρόμους καθώς η παρουσία του σαξοφωνίστα – δυναμίτη Daniel Mester και οι φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί της εκπληκτικής Veronica Harcsa (μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες στην Ευρώπη) δίνουν στο άλμπουμ έναν χαρακτήρα περισσότερο αυτοσχεδιαστικό από το προηγούμενο, ενώ σίγουρα η παράδοση “κρύβεται” με πολύ ιδιαίτερο τρόπο δίνοντας έναν global jazz τόνο στο άλμπουμ.

Με την πρώτη ακρόαση βέβαια, μας κερδίζουν τα κομμάτια “Yefyri” και “The Breath of all things” όπου στο ξέσπασμά τους, πραγματικά, η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο.

Δημιουργημένο μέσα στην περίοδο του εγκλεισμού και συνοδευόμενο από ένα μικρό αλλά εξαιρετικά καλαίσθητο βιβλίο κόμικ που συνδημιούργησε με τον Στέλιο Πλιάτσικα και τον Θάνο Κυρατζή, ο Βασίλης βλέπει στα μάτια του “Ivora” τον ουρανό.

Και σε συνδυασμό με το άλμπουμ “Thalassa”(ο πρώτος του δίσκος), αποτελεί πλέον το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας που θα ολοκληρωθεί με το μέρος που θα αφορά τη γη.

Ένα πνευματικό ταξίδι ολοκλήρωσης ενός νέου παιδιού και μουσικού, από τον οποίο τα πρώτα δείγματα γραφής, μας κάνουν να περιμένουμε πάρα πολλά όμορφα πράγματα.

«Όλοι διαθέτουμε μια υπερδύναμη και ένα άθραυστο σημείο που ζει μέσα μας και αυτό είναι κάτι που αισθάνομαι υποχρέωση να εξερευνήσω ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος», λέει ο Mr. Prim.

Τα οκτώ κομμάτια του άλμπουμ είναι η αντανάκλαση και εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου στο σύνολό του.

Billy Prim- Drums
Ο Βασίλης Πριμηκύρης, αλλιώς Billy Prim, είναι ένας μουσικός, συνθέτης, ντράμερ από τη Λάρισα που ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι στην ηλικία των 16 ετών εμπνευσμένος από τον μεγαλύτερό του αδερφό.
Πλέον, είναι ένας δημοφιλής και ενεργός μουσικός της τζαζ στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, παίζοντας σε μεγάλα φεστιβάλ με κάποιους από τους σημαντικότερους μουσικούς της χώρας μας και του εξωτερικού.

Attila Blaho – Piano
Ο Attila Blaho είναι ένας Ούγγρος μουσικός, πιανίστας, καθηγητής της τζαζ μουσικής με έδρα, τα τελευταία χρόνια, στο Szeged, Ουγγαρία.
O Attila έχει κυριολεκτικά συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της τζαζ μουσικής στον κόσμο, έχει δώσει συναυλίες με την Harcsa Veronika (μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες παγκοσμίως) στην Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία, Αμερική και σε όλη την Ευρώπη.

Daniel Mester – Saxophone / Clarinet
O Daniel Mester είναι ένας πολυβραβευμένος μουσικός, σαξοφωνίστας αλλά και συνθέτης της τζαζ και όχι μόνο. Αυτή τη στιγμή, με έδρα την Βουδαπέστη, είναι από τους σημαντικότερους μουσικούς της χώρας, συνθέτοντας και παίζοντας με τις μεγαλύτερες Ορχήστρες και μουσικά σχήματα στην Ευρώπη.

Adam Bogothy – Double Bass
Ο Adam Bogothy είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και ενεργούς κοντραμπασίστες μουσικούς στην Ουγγαρία. Παίζοντας για πολλά χρόνια με την Modern Art Orchestra, συνολικά ως session μουσικός έχει παίξει στα πιο γνωστά μέρη στην Ευρώπη, με πασίγνωστα ονόματα μουσικών της κλασικής και τζαζ μουσικής και έχει ηχογραφήσει περισσότερους από πενήντα δίσκους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 531960
Προπώληση στο ΔΩΛ και την Connectiva (Βενιζέλου 133)