PRESENT | Χοροθέατρο στον Μύλο του Παππά

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

The present is the story you make

Το ΣΜΟΥΘ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζουν την παράσταση χοροθεάτρου Present από τις 19-22 Ιανουαρίου 2023 στις 21:15, στον Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο, αμφιθέατρο, 2ος όροφος).

Το Present αναπτύσσεται σαν ένα σκηνικό ποίημα που διαπραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη σε σχέση με τον χρόνο και την πράξη.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο σημασίες της λέξης “present” που δηλώνει ταυτόχρονα το “παρόν” αλλά και το “δώρο”, έναν χορευτικό διάλογο που εξελίσσεται σαν μια συνάντηση με τον ίδιο μας τον εαυτό, αξιοποιώντας την παρουσία δύο χορευτριών επί σκηνής που συχνά λειτουργούν σαν μία.
Το έργο αποτυπώνει καλλιτεχνικά τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η καλλιτεχνική ομάδα του ΣΜουΘ τo 2021-22, πάνω στην αξιοποίηση και τον συνδυασμό του σύγχρονου χορού και της νοηματικής γλώσσας και της ανάδειξής του ως μια νέα σκηνική γλώσσα για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα στην τέχνη.
Η παράσταση φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένα διεθνές παραστατικό μοντέλο που συνθέτει δημιουργικά τον χορό, τον λόγο (αγγλική γλώσσα), τη νοηματική γλώσσα (διεθνή νοήματα), τον ήχο και τη μουσική.

230116 present
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Δέσποινα Μπουνίτση
Κείμενο: Κώστας Λαμπρούλης
Μουσική: Φίλιππος Ζούκας
Β’ χορογράφος: Αθηνά Μανώλη
Χορεύουν: Γεωργία Κολλύρα, Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου
Διδασκαλία Νοηματικής Γλώσσας: Έφη Ορφανίδου
Εικόνες –φωτισμός: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Ομάδα έρευνας: Δέσποινα Μπουνίτση, Κώστας Λαμπρούλης, Φίλιππος Ζούκας, Αθηνά Μανώλη, Έφη Ορφανίδου, Μαρία Καπρίνη, Μαρία Χανδρινού

Ευχαριστούμε την Έφη Ορφανίδου, την Αλεξία Πρίγκου, τον Θανάση Ρέτζιο, την Αλεξάνδρα Κοτσάκη και τον Πάνο Παράσχου και τη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας Λάρισας -Βόλου για τη συμβουλευτική και την επιστημονική υποστήριξη του έργου.

Διάρκεια έργου: 45 λεπτά

Η έρευνα επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ για το έτος 2021

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Τιμή εισόδου: 6 ευρώ
Προπώληση, Connectiva , Βενιζέλου 133
*Οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας για να ενημερωθούν για τις δυνατότητες πρόσβασης στον παραστατικό χώρο.
Πληροφορίες: 6977783874