sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • “Αντιγόνη” και “Γουτού Γουπατού”: Δύο συμπεριληπτικές θεατρικές παραστάσεις στον 9ο Μύλο Παραστατικών Τεχνών

“Αντιγόνη” και “Γουτού Γουπατού”: Δύο συμπεριληπτικές θεατρικές παραστάσεις στον 9ο Μύλο Παραστατικών Τεχνών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η προσβασιμότητα και η συμπερίληψη ατόμων με αναπηρία αποτελούν τα 4 τελευταία χρόνια σταθερή προτεραιότητα του φεστιβάλ “Μύλος Παραστατικών Τεχνών” που συνδιοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δ. Λαρισαίων και το ΣΜουΘ.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ανάδειξης ομάδων και καλλιτεχνών που ανοίγουν την πρόσβαση στην τέχνη τόσο για θεατές όσο και για καλλιτέχνες με αναπηρία, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, η επαγγελματική συμπεριληπτική θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ παρουσιάζει την καθολικά προσβάσιμη performance “Αντιγόνη-Πράξις Ι”.

Η παράσταση ρίχνει φως στο δίπολο Ισμήνης και Αντιγόνης, τις αντιθέσεις, τη σχέση, την αντιπαράθεση και την έντονη διαμάχη των δύο αδελφών.

"Όταν η δράση και η αντίδραση υπακούουν στη μοναδικότητα του προσωπικού εγκλεισμού. Μία μήτρα που γεννά δύο σημεία που αλληλεπιδρούν σε μία πορεία της ίδιας ιστορικής συνθήκης, αλλά διαφορετικής βούλησης." (Βασίλης Οικονόμου)

Πρόκειται για μία καθολικά προσβάσιμη παράσταση: - με ανοιχτή ακουστική περιγραφή για Τυφλά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση, με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) επί σκηνής και με υπέρτιτλους στην ελληνική γλώσσα για Κ(κ)ωφά ή βαρήκοα άτομα.

Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο και παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

220920 9mpart antigoni

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος, η πολυαγαπημένη στην πόλη της Λάρισας συμπεριληπτική ομάδα θεάτρου “Εν Δυνάμει”, παρουσιάζει τη νέα της παράσταση με τίτλο “Γουτού Γουπατού”.

Στην παράσταση, η ομάδα προτείνει μια θεατρική φόρμα στην οποία συνδυάζονται στοιχεία αφηγηματικότητας και μουσικής. Ο εξαμελής θίασος της ομάδας Εν ∆υνάμει, αποτελούμενος από 2 ηθοποιούς με αναπηρία και 4 ηθοποιούς χωρίς αναπηρία, αφηγείται σαν σύνολο το διήγημα του Παπαδιαμάντη διατηρώντας τη γλώσσα γραφής του.

Κάθε άνθρωπος κουβαλά πάνω του προκαταλήψεις, αρχέτυπα, παγιωμένες ιδέες και σκέψεις.

Πού μας οδηγούν αυτά; Πώς αυτά όρισαν και διαμόρφωσαν τον κόσμο που έπλασε ο Παπαδιαμάντης; Πώς αυτά μπορούν να οδηγήσουν στα άκρα και να φτιάξουν ξανά μία νέα αρχή; Γραμμένο πριν 100 χρόνια, οι άνθρωποι ακόμα κουβαλάμε στους ώμους μας προκαταλήψεις. Προσπαθούμε να τα αποποιηθούμε; Ή κλείνουμε τα μάτια με την ελπίδα πώς όλα είναι παρελθόν;

Τα εισιτήρια της παράστασης κοστίζουν 2 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Connectiva, Βενιζέλου 133, καθημερινά 10:00-13:00 και στο ταμείο του θεάτρου από τις 20:15 την ημέρα της παράστασης.

220920 9mpart kyrina

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1