sandal logo

poli 12

Novoville και Γραφείο Πολιτών δίνουν λύσεις στα αιτήματα των πολιτών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Novoville - Με τη βοήθεια των δημοτών, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στο Δήμο και την αποδοτικότητα των δημοτικών υπηρεσιών
  • Την τριετία 2018-2021 επιλύθηκαν 47.500 αιτήματα!

211216 promobanner nov2021

Ο Δήμος Λαρισαίων συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη λειτουργία του “Γραφείου Πολιτών” και την πλατφόρμας επικοινωνίας Δήμου-δημότη, «Novoville», επιλύοντας άμεσα προβλήματα που συναντούν καθημερινά οι δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας.

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα Novoville στα πλαίσια του “Γραφείου Πολιτών” λειτουργεί στο Δήμο μας από τον Οκτώβριο του 2018, στο πλαίσιο της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να υπάρχει μια πύλη εισόδου των αιτημάτων των συμπολιτών στο Δήμο, αντί της προηγούμενης πρακτικής, όπου ο πολίτης έπρεπε να απευθυνθεί στην καθ’ ύλην αρμόδια Δημοτική Υπηρεσία, αναλόγως της φύσης του αιτήματος του.

Την τριετία 2018-2021 καταγράφηκαν συνολικά 56.670 αιτήματα πολιτών προς το Δήμο και τις υπηρεσίες του. 47.500 (84% των αιτημάτων) από αυτά έχουν ήδη επιλυθεί! Τα υπόλοιπα αιτήματα βρίσκονται σε εξέλιξη και στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ήδη δρομολογηθεί από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Τα πιο συχνά αιτήματα που καταγράφονται στο διαχειριστικό σύστημα της πλατφόρμας αφορούν στις κατηγορίες “Ογκώδες αντικείμενο-παρατημένο” και “Φωτισμός δημόσιος - βλάβη”.

Επιπλέον, έχουν σταλεί 36.223 προσωποποιημένα μηνύματα προς τους δημότες, κάνοντας την επικοινωνία μεταξύ Δήμου και δημοτών άμεση και αμφίδρομη. Είναι χαρακτηριστικό εδώ ότι από την αρχή της λειτουργίας της πλατφόρμας στο Δήμο, έχουν αποταθεί στο γραφείο πολιτών και τις υπηρεσίες και έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα περισσότεροι από 13.400 δημότες.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της λειτουργίας της πλατφόρμας Novoville στο Δήμο και ευχαριστούμε όλους τους δημότες που βοηθούν στην άμεση καταγραφή και επίλυση των ζητημάτων που συναντούν στην καθημερινότητά τους. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα ζωής στον τόπο μας και την αποδοτικότητα των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και να ενημερώνουμε τους δημότες για τα έργα που πραγματοποιούνται με τρόπο διαφανή και μετρήσιμο. Επιπλέον, σχεδιάζουμε την ενσωμάτωση νέων δυνατοτήτων στην πλατφόρμα στο άμεσο μέλλον, ώστε ο Δήμος μας να γίνει ακόμα πιο “έξυπνος” και φιλικός προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο ζητήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. θέματα καθαριότητας και σκουπιδιών, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, θέματα ηλεκτροφωτισμού κ.α., μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.

Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android. Γίνεται σε 4 απλά βήματα:

  • Επιλογή τοποθεσίας
  • Επιλογή κατηγορίας αιτήματος
  • Προσθήκη φωτογραφίας
  • Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο

Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Εννοείται ότι δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί άμεσα κάθε είδους αίτημα που υποβάλλεται. Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων κ.α.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1