sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Θεσσαλίας και Επιτροπής Ισότητας Δ. Λαρισαίων για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Θεσσαλίας και Επιτροπής Ισότητας Δ. Λαρισαίων για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών από κοινού η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Θεσσαλίας και η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων οργάνωσαν  εκστρατεία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης ώστε να φτάσει το μήνυμα σε κάθε Λαρισαία γυναίκα ότι υπάρχει ένα δίκτυο δομών που αποτελείται από την εθνική γραμμή 15900 που είναι 24ωρης λειτουργίας, το Συμβουλευτικό κέντρο, τον Συμβουλευτικό σταθμό και τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και μπορεί να βοηθήσει γυναίκες θύματα  μαζί με τα παιδιά τους να βγουν από τον “κύκλο της βίας” με δωρεάν παροχή ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής στήριξης.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της εκστρατείας, θα γίνει παρουσίαση του  λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ ,όπου μεταφέρει το μήνυμα «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ» «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ» και στο οποίο εμφανίζονται  τα τηλέφωνα επικοινωνίας, της εθνικής γραμμής SOS-15900, του συμβουλευτικού κέντρου και του συμβουλευτικού σταθμού. Η εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει με την ανάρτηση αφισών σε σαράντα στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ στη Λάρισα και στις οποίες εμφανίζονται διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού από το περίπτερο που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία. Επίσης θα φωταγωγηθούν με πορτοκαλί χρώμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δημαρχείο Λάρισας.

Όπως τονίζουν σε κοινό μήνυμα οι δυο επιτροπές: «είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και είναι ηθική μας υποχρέωση να δώσουμε να καταλάβουν όχι μόνο οι γυναίκες θύματα βίας αλλά κυρίως και το οικογενειακό και κατ’ επέκταση το κοινωνικό περιβάλλον, τα λεγόμενα τρίτα πρόσωπα, γείτονες και φίλοι  ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ. Στόχος μας είναι η προώθηση των αρχών της ισότητας ανδρών και γυναικών που θα αντιμάχεται τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς με βάση το φύλο. Η βία κατά των γυναικών είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και ως τέτοιο, θα λυθεί μόνο αν υπάρξει κοινωνική ενεργοποίηση πάνω στο ζήτημα».

211124 isotita

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1