Συμμετοχή του Ξενώνα Γυναικών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Mη Κυβερνητικής Οργάνωσης Alternative Innovative Development ''My Body, my Rights''

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Ξενώνας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχε στο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα της Mη Κυβερνητικής Οργάνωσης Alternative Innovative Development  ''My Body, my Rights'', που πραγματοποιήθηκε στις 27-28 Ιουλίου και 13-14 Σεπτεμβρίου 2021 στη πόλη της Λάρισας, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τις μορφές παρενόχλησης και κακοποίησης γυναικών.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος αποτέλεσε η ενημέρωση των γυναικών για τους τρόπους προστασίας και καταγγελίας περιστατικών βίας ή προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή. Η συμμετοχή του Ξενώνα ήταν βιωματικού χαρακτήρα όπου μέσω της παρουσίασης του βιώματος μίας γυναίκας που υπήρξε θύμα βίας καθώς και μέσω τεχνικών role- playing  οι συμμετέχοντες μπήκαν στη θέση τόσο του θύτη όσο και του θύματος, εμβαθύνοντας στα έμφυλα στερεότυπα που αναπαράγονται και στις μορφές βίας και ενισχύοντας δεξιότητες διαχείρισης ανάλογων περιστατικών. Επιπλέον στο πλαίσιο της συζήτησης πραγματοποιήθηκε ανοιχτός διάλογος ανάμεσα στους φορείς και προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα για τις διάφορες μορφές της βίας. Τέλος, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ξενώνας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων ,ενημερώθηκαν για τις δομές πρόνοιας που μπορούν να απευθυνθούν αλλά και ποια είναι η φιλοσοφία της δομής.

211018 ksenonas3  211018 ksenonas4

211018 ksenonas5