Performance και παραστάσεις στο Β’ Αρχαίο Θέατρο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι δράσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Παράλληλα με τα σεμινάρια το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παραστάσεις στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων καθημερινά 10:00-14:00 στο 2410621209 .

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

ΔΕΕ Διαταραχή έλλειψης ειλικρίνειας - Performance του διεθνούς εικαστικού Φίλιππου Τσιτσόπουλου

Αλληλεπίδραση δυο κειμένων με μια μάσκα σε ένα Αρχαίο Θέατρο. Ένα ποίημα του J. Mekas σε αντιπαράθεση με το μονόλογο του Ριχάρδου ΙΙΙ. Loop έως εξαντλήσεως. Ο τίτλος αντικατοπτρίζει την ανικανότητα του καλλιτέχνη να μιλήσει με τα δικά του λόγια και τη σύνδεσή του με τα δικά του συναισθήματα. Χρειάζεται μια εξωτερική εκπυρσοκρότηση, συνήθως από ένα κείμενο ή μια φωνή κάποιου άλλου για να τον αφήσουν οι εσωτερικές του δεσμεύσεις να εκφραστεί. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, εν μέρει για να την αποδεχτεί και εν μέρει να την κάνει να σωπάσει μέσα του και να την επανατοποθετήσει. Δεν αισθάνεται συναρπαστικός σε έναν κόσμο γεμάτο «αλήθεια» όπου χτίζει τους δικούς του ελλείμματικους, σπασμένους κώδικες ειλικρίνειας και επικοινωνίας για να αντιμετωπίσει τον εαυτό του και τον καθρέφτη της ύπαρξής του πολλές φορές φορώντας μάσκες. Έλλειμμα ειλικρίνειας η ή Διαταραχή Έλλειψης Ειλικρίνειας κάνει έναν υπαινιγμό σε αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε «Ψέμα».

Ένα ψέμα που μπορεί να δημιουργήσει τη δική του αμφίδρομη αλήθεια.

Η performance πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Γκαλερί Cask.

23-24 και 25 Σεπτεμβρίου 2021, στις 21:00.

Χορείες Χώρων του Ζωρζ Περέκ, σκηνοθεσία Αλεξάνδρα Καζάζου – Ομάδα Transatlantic

Στις Χορείες χώρων, κάτι ανάμεσα σε ημερολόγιο και δοκίμιο, o Perec μας καλεί να περιδιαβούμε μαζί του τον χώρο. Πολλή αναφορά, ισχυρίζεται, έχει γίνει και γίνεται σχετικά με τον χρόνο, όχι όμως και γύρω από τον χώρο. Μας προτρέπει να παρατηρήσουμε το μέρος που ζούμε, τις συνήθειες τόσο τις δικές μας όσο και των άλλων ανθρώπων, τις προσόψεις των κτιρίων, την εξοχή και τα προάστια.

Χωρισμένο με τίτλους όπως διαμέρισμα, πολυκατοικία, πόλη, γειτονιά, εξοχή, κόσμος, το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια καλή βάση να ταξιδέψει κανείς ξεκινώντας από το κρεβάτι του, συνεχίζοντας στο υπόλοιπο σπίτι, κατεβαίνοντας τις σκάλες της πολυκατοικίας, περπατώντας στη γειτονιά, στην πόλη, ταξιδεύοντας λίγο πιο πέρα στην εξοχή και συνεχίζοντας ανά τον κόσμο.

Κανένας δογματισμός, απλές παρατηρήσεις, πολλές από τις οποίες σίγουρα έχεις κάνει είτε συνειδητά είτε όχι. Ένα διαφορετικό έργο που αποτελεί μεγάλη έμπνευση για τη σκηνή και προσφέρει ποικίλες δυνατότητες έρευνας. Με πηγαίο χιούμορ το οποίο εμπεριέχει η τραγική ειρωνεία της καθημερινότητας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Καζάζου

Επιμέλεια δραματουργίας: Αλεξάνδρα Καζάζου, Karol Jarek

Σκηνικό – Εικαστική εγκατάσταση: Χρήστος Λάσκαρης

Επιμέλεια φωτισμών και βίντεο: Karol Jarek

Μουσική σύνθεση – Ερμηνευτής: Rafal Habel

Ηθοποιοί: Αντιγόνη Φρυδά, Σπύρος Δέτσικας, Βασίλης Μπούτσικος, Βασίλης Τρυφουλτσάνης

 

210921 arx theatro1

210921 arx theatro2

210921 arx theatro3

210921 arx theatro4