sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΟΔΟ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΟΔΟ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Συνεχίζουμε, αφουγκραζόμαστε, βελτιώνουμε και δημιουργούμε τη νέα Λάρισα

  • Κ. Αγοραστός: Εποικοδομητική η συνεργασία με το Δήμο για χρηματοδότηση έργων Αστικής Ανάπτυξης από το ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας
  • Περιφερειάρχης, δήμαρχος, περιφ. Διευθυντής Εκπαίδευσης και μαθητές φύτευσαν συμβολικά λουλούδια στα παρτέρια  μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο

Με μια όμορφη και λιτή εκδήλωση στην νέα οδό Ιουστινιανού που έχει μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί οι δράσεις του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η οδός Ιουστινιανού, σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, δημιουργώντας συνθήκες γειτονιάς,  και πλέον με την ολοκλήρωσή της προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ αποτελεί δρόμο αναφοράς για την πόλη και για όσες πόλεις προετοιμάζουν Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο  είχε τίτλο "Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας στην ζωή της πόλης». Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Πινακάς, στελέχη της δημοτικής αρχής, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκης, στελέχη υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων,  μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Δημ. Σχολείου, κάτοικοι της περιοχής κ.α.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Απ. Καλογιάννης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων προχωρά συντεταγμένα στην υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος που αλλάζει το ευρύτερο κέντρο της πόλης, προς όφελος των πολιτών, προωθώντας τις ήπιες μετακινήσεις και αποτρέπει την αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου. «Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στην πορεία αυτή. Προχωράμε, Αφουγκραζόμαστε, παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για βελτιώσεις και δημιουργούμε τη νέα Λάρισα. Μια πόλη περισσότερο φιλική στους ανθρώπους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης. 

Ο Δήμαρχος εξέφρασε, επίσης ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό για την συνεργασία, και τις συνέργειες μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας που είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη έργων του ΣΒΑΚ, όπως αυτό της Ιουστινιανού, στο ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας για χρηματοδότηση.  Ευχαριστίες επίσης απηύθυνε σε όλους τους φορείς και συλλόγους που συμμετέχουν στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας καθώς και στις υπηρεσίες του Δήμου για την υλοποίηση των έργων.

Παράλληλα, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση και υποστήριξη των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στην πόλη από τις νέες γενιές των Λαρισαίων. Τέλος, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και στο θέμα της ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ πριν την εκδήλωση μαθητές του σχολείου παρέδωσαν επιστολή στον δήμαρχο με την οποία τον ευχαριστούσαν για την  έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών στο σχολείο.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το Δήμο για την υλοποίηση έργων και δράσεων που υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια υλοποιεί και τους μεγάλους  περιφερειακούς δρόμους της Λάρισας που εξυπηρετούν στην ασφαλή και ταχύτερη μεταφορά ανθρωπίνων κοινοτήτων και αγαθών αλλά και στην ομαλή συγκοινωνιακή λειτουργία της Λάρισας.

Επίσης ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του και συνεχάρη το Δήμο για την ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο 3ο Δ.Σ.

Αμέσως μετά περιφερειάρχης, δήμαρχος, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης και μαθητές του σχολείου φύτεψαν λουλούδια στο παρτέρι έξω από το σχολείο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν επίσης  Θεατρικές και αθλητικές δράσεις  απο το προσωπικό του αθλητικού τμήματος του Δήμου Λαρισαίων και την ομάδα κλόουν Edu Europe, ενώ συμμετείχε και  η μπάντα κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

210920 evd kinit1

210920 evd kinit2

210920 evd kinit3

210920 evd kinit5

210920 evd kinit4

210920 evd kinit6

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1