sandal logo

poli 12

Χέρι χέρι Δήμος Λαρισαίων και Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας για το Open Mall

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Εν αναμονή της ανάδειξης αναδόχων για αστικό εξοπλισμό και μελέτη διαμόρφωσης

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται πλέον «Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου-Open Mall» στην Λάρισα. Μετά την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών για την εκτέλεση του έργου, και λόγω covid-19, αλλά και παραγόντων για τους οποίους δεν φέρει ευθύνη ούτε ο Δήμος Λαρισαίων, ούτε ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, αναμένονται πλέον, μετά από συντονισμένες ενέργειες, τα αποτελέσματα ανάδειξης αναδόχων, τόσο για τον εξοπλισμό του έργου, όσο και για την εκπόνηση της μελέτης διαμόρφωσης της περιοχής.

Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που υλοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, που σκοπό έχει να δημιουργήσει ένα ελκυστικό εμπορικό αστικό περιβάλλον, που θα τονώσει το ενδιαφέρον και την ζήτηση για τα παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες.

Tο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στην Λάρισα» έχει συνολικό κόστος 1.714.755,23€ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 (πρόγραμμα ΕπΑνΕΚ). Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων που αφορούν τον Δήμο Λαρισαίων ως δικαιούχο, είναι 1.497.696 € και των παρεμβάσεων που αφορούν τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας ως συνδικαιούχο, είναι 217.059,23 €.

Η Περιοχή Παρέμβασης έχει οριστεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, ώστε να περιλαμβάνει μερικούς από τους ιστορικά σημαντικότερους και παλαιότερους εμπορικούς δρόμους όπως της οδού Βενιζέλου και της οδού Ανδρούτσου, των οποίων τα εμπορικά καταστήματα σήμερα λόγω της κρίσης, αλλά και της μετατόπισης της εμπορικής κίνησης σε άλλους δρόμους και περιοχές, έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Ο Δήμος εκτός από την ανάθεση της μελέτης, θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό «έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας» και «έξυπνης πόλης», αναγκαίο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της περιοχής παρέμβασης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Λάρισας, με απόλυτα φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον, που θα εξυπηρετεί και χρήστες ΑμΕΑ.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ως συνδικαιούχος περιλαμβάνουν τα ίδια τα καταστήματα και αφορούν στην αλλαγή  ομοιόμορφων τεντόπανων, κάθετης επιγραφής με το λογότυπο του κάθε καταστήματος και τον αύξοντα αριθμό του, ανθοστήλες εκατέρωθεν του καταστήματος, ώστε να συμβάλουν στην ανάδειξη κοινής ταυτότητας της εμπορικής περιοχής ενώ παράλληλα θα συνοδεύονται από ενέργειες με ψηφιακά μέσα, για την προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής παρέμβασης.

 Η πράξη «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στην Λάρισα» επιδιώκει να ενισχύσει και να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην ιστορική εμπορική περιοχή της πόλης της Λάρισας, η οποία παράλληλα διαθέτει σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς, Δήμος Λαρισαίων και Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, ευελπιστώντας ότι το έργο στη συνέχεια θα εκτελεστεί απρόσκοπτα υλοποιώντας ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων, προσδοκούν και στοχεύουν α) Στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και β) Στην υποβοήθηση και οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με την υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών, γεγονός που θα συμβάλλει  στην ανάδειξη, αλλά και αναβάθμιση της περιοχής εκτέλεσης του προγράμματος και θα έχει συνολικά ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

210914 open mall

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1