Νέα απόφαση λειτουργίας του 21ου Δημοτικού Σχολείου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει στο Δήμο Λαρισαίων με τα σχολικά διδακτήρια που παρουσίασαν ζημιές, από τη σεισμική δραστηριότητα του περασμένου Μαρτίου, ακόμα και αυτά που είχαν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλα, να είναι λειτουργικά και έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές. Αυτό είναι αποτέλεσμα μια γιγαντιαίας προσπάθειας της δημοτικής αρχής, των υπηρεσιών του Δήμου και των τοπικών τεχνικών εταιρειών που μέσα σε ελάχιστο χρόνο τα κατάφεραν.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το 21ο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο, όπως είναι γνωστόν, εμφανίστηκαν περαιτέρω σοβαρά προβλήματα (στον φέροντα οργανισμό) που δεν είχαν εντοπιστεί από τους ελέγχους του κλιμακίου  των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών. Οι εργασίες αποκατάστασης στο σχολείο συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωσή τους και την επιστροφή των μαθητών στο συγκεκριμένο διδακτήριο.

Για τη λειτουργία του σχολείου, για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, είχε αποφασιστεί η συστέγαση του 21ου Δημοτικού, στο γειτονικό 9ο ΔΣ, σε απογευματινό ωράριο. Κύριο στοιχείο της πρότασης της δημοτικής αρχής ήταν να μη  διασπαστεί η ενιαία λειτουργία της σχολικής  μονάδας.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Σχολείου, με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων να εκφράζουν προβληματισμούς, ζητώντας να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις ώστε το σχολείο να λειτουργήσει σε πρωινή βάρδια.

Σήμερα το πρωί η δημοτική αρχή κατέθεσε προς τη Διεύθυνση του σχολείου και το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων νέα πρόταση που διασφάλιζε το κύριο αίτημα των γονέων που αφορούσε στην πρωινή λειτουργία.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής έγινε δεκτή από τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και το Σύλλογο Γονέων και πλέον εκδίδεται νέα απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για τη λειτουργία του 21ου Δ.Σ. με τα εξής στοιχεία:

  • Τα δυο (2) τμήματα της Α’ Τάξης και τα δυο (2) τμήματα της Β΄ Τάξης θα φιλοξενηθούν στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα
  • Τα τμήματα της Γ’ Τάξης θα παραμείνουν στον χώρο του 21ου Δημοτικού σε 2 αίθουσες  εκτός του χώρου επισκευών.
  • Τα δυο (2) τμήματα της Δ Τάξης θα φιλοξενηθούν σε 2 κενές αίθουσες στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
  • Τα δυο (2) τμήματα της Ε’ τάξης και τα (2) τμήματα της Στ' τάξης θα φιλοξενηθούν σε 4 κενές αίθουσες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης στις Εργατικές Κατοικίες.

Η μεταφορά των μαθητών στο 31ο Δημοτικό και στο 3ο Δημοτικό Γιάννουλης θα γίνεται με λεωφορεία με αφετηρία και επιστροφή τον χώρο του 21ου Δημοτικού Σχολείου.

 

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων εύχεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς του 21ου Δημοτικού Σχολείου και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου καλή και δημιουργική χρονιά. Πιστεύουμε βαθύτατα και αποδεικνύεται καθημερινά ότι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο σύνθετων προβλημάτων είναι η συνεργασία και ο διάλογος.