Θεσσαλικό Θέατρο - Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Θεάτρου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Θεσσαλικό Θέατρο με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της ένταξης του για πρώτη φορά στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος,  θα πραγματοποιήσει

την πρώτη συνάντηση του Δικτύου  από 18 μέχρι 26 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Στόχος του Διεθνούς Δικτύου είναι η εμβάθυνση στα θέματα του Αρχαίου Δράματος, η σύνδεση με τα αρχαία θέατρα της πόλης, το χτίσιμο σχέσεων με τη διεθνή εκπαιδευτική θεατρική κοινότητα και κυρίως η αναζήτηση σύγχρονων σημασιοδοτήσεων της παράδοσης του Αρχαίου Δράματος.

Εφέτος ξεκινάει πιλοτικά και απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς που επιθυμούν να έχουν μελλοντικά μια σχέση με το Θεσσαλικό Θέατρο.

Επίσης στο πλαίσιο του Δικτύου θα συνεχιστεί η συνεργασία μας με την εκπαιδευτική κοινότητα, και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με βάση την  κοινή πρωτοβουλία  Στα Τοπία του Αρχαίου Δράματος, και καλούμε τους εκπαιδευτικούς που ήταν μέρος αυτής της πρωτοβουλίας να συμμετέχουν στις δράσεις του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος.

Στα σεμινάρια διδάσκουν:

Κώστας Βόμβολος  (μουσικός)  Η μουσική του Λόγου στο Αρχαίο Δράμα

Σάββας Στρούμπος (σκηνοθέτης) Η επιστροφή του Διόνυσου  (εισαγωγή στη Μέθοδο του Θόδωρου Τερζόπουλου)

Φίλιππος Τσιτσόπουλος (εικαστικός)  Η εύθραυστη βάρκα της ύπαρξής μας (η μάσκα έτσι ή αλλιώς)

Αλέξανδρος Μπαλαμώτης (σκηνοθέτης)   Το σύστημα Στανισλάφσκι στο Αρχαίο Δράμα.

Αλεξάνδρα Καζάζου (ηθοποιός -σκηνοθέτης) – Rafael Habel (δραματουργός)       Ο παλλόμενος  performer (η σωματικότητα του ήχου με βάση το σύστημα Γκροτόφσκι)

Στο πλαίσιο του Δικτύου θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις (Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας):

19 Σεπτεμβρίου, Αντιγόνη  του Σοφοκλή, σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου – Ομάδα Σημείο Μηδέν.

22 Σεπτεμβρίου, ΔΕΕ Διαταραχή έλλειψης ειλικρίνειας, performance του εικαστικού Φίλιππου Τσιτσόπουλου (σε συνεργασία με τη γκαλερί Cask). Είσοδος δωρεάν.

23-24-25 Σεπτεμβρίου, Χορείες Χώρων του Ζωρζ Περέκ, σκηνοθεσία Αλεξάνδρα Καζάζου – Ομάδα Transatlantic. Είσοδος δωρεάν.

Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν στις 26 Σεπτεμβρίου με συζήτηση «Το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος και οι προκλήσεις του παρόντος».

Θα ανακοινωθεί άμεσα το λεπτομερές πρόγραμμα του Δικτύου.

Εγγραφές: όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος να στείλουν το βιογραφικό τους στο μέηλ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα «Συμμετοχή στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος» μέχρι την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.  Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Πληροφορίες 2410 621209  Ανδρονίκη Τσαγκαράκου

Το Θ.Θ. θα καλύψει τα έξοδα διαμονής των συμμετεχόντων καθώς, της μετακίνησής τους, από και προς τη Λάρισα και τα δίδακτρα των μαθημάτων.