Επίσκεψη της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφθηκαν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου-Καλούση στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ 21: Θεσσαλία, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οι δύο κυρίες ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης από την Διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, και θαύμασαν τα ανεκτίμητα κειμήλια και τεκμήρια του Αγώνα, όπως γιαταγάνια και όρκους της Επανάστασης, πορτρέτα ηρώων και τα καριοφίλια τους, αντικείμενα – αναφορές στην επανάσταση στη Θεσσαλία, στη Φιλική Εταιρεία, στο Φιλελληνικό Κίνημα αλλά και στη διπλωματία της εποχής εκείνης.

 Επίσης, είχαν την ευκαιρία να δουν και να συμμετάσχουν σε μια ανανεωμένη και πολύπλευρη παρουσίαση του Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας μέσα από διαδραστικές απεικονίσεις, θεματικές βιντεοπαρουσιάσεις, ηχητικά αποσπάσματα που πλαισιώνουν το πρωτότυπο αρχειακό υλικό, τις ιστορικές συνθέσεις και τα κειμήλια των Αγωνιστών του ’21, τα οποία πρώτη φορά εκτίθενται στην περιοχή της Λάρισας και  αφορούν στην απελευθέρωση της Θεσσαλίας και την ένωσή της με την ελεύθερη Ελλάδα το 1881.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση και συνεργασία πάνω σε θέματα όπως ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μαθητές, η δημιουργία κοινών δράσεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και η εκπαιδευτική αξιοποίηση της ανωτέρω έκθεσης.

 

210726 laografiko