sandal logo

poli 12

Δήλωση Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

«Να στείλουμε μήνυμα υπεράσπισης κατακτήσεων και δικαιωμάτων»

Τιμούμε σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά. Η καθιέρωση της 1ης Μαΐου  ως ημέρας των εργαζομένων, ούτε τυπική είναι ούτε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων για το δικαίωμα στην εργασία αλλά και για τα δικαιώματα σε αυτήν τα οποία κάποτε δεν ήταν αυτονόητα, αλλά και σήμερα και πάντα χρειάζονται διαρκή επιβεβαίωση και υπεράσπιση.

Η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στην κοινωνία και ειδικότερα στον κόσμο της εργασίας. Εργαζόμενοι νόσησαν και κατέληξαν, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί για τις επιπτώσεις της ύφεσης, την εξέλιξη της ανεργίας κ.α.  Την ίδια ώρα προδιαγράφονται αρνητικές εξελίξεις για ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία πλέον δεν  θεωρούνται δεδομένα.

Έτσι σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη, οι εργαζόμενοι να στείλουν μήνυμα υπεράσπισης κατακτήσεων και δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα.

Τα εργασιακά δικαιώματα, δεν αφορούν μόνο κάποιους, αλλά όλους μας. Είναι αναγκαία συνθήκη δημοκρατίας, προόδου και ανάπτυξης.

Σ’ ότι μας αφορά, τόσο ο Δήμος Λαρισαίων, όσο κι εγώ προσωπικά θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον ακηδεμόνευτο αγώνα των ανθρώπων της εργασίας να ξαναβάλουν τον κόσμο του μόχθου, της παραγωγής και της εργασίας  σε πρώτο πλάνο.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1