sandal logo

poli 12

Κλοπές και φθορές σε σχολεία, Παιδικό Σταθμό και κοινόχρηστους χώρους

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σειρά κλοπών, φθορών και βανδαλισμών σε κτιριακές δομές του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, στην Φαλάνη κατεγράφησαν το τελευταίο διάστημα, συνεχείς απόπειρες διάρρηξης και βανδαλισμού, στο διδακτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο.  Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα άγνωστος ή άγνωστοι πετώντας πέτρες έσπασαν 20 μεγάλα τζάμια χώρων του σχολείου, ενώ και στο πρόσφατο παρελθόν το διδακτήριο βρέθηκε στο στόχαστρο βανδάλων, οι οποίοι εισήλθαν στο σχολείο προκαλώντας φθορές, ενώ ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν καιρό και στο Δημοτικό Σχολείο.

Ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και στην πόλη της Λάρισας και ειδικότερα στην συνοικία της Τούμπας, αφού στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε ο 4ος Παιδικός Σταθμός που λειτουργεί στην περιοχή.

Αγνωστος ή άγνωστοι, παραβίασαν, επανειλημμένως το κτίριο και αφαίρεσαν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τρόφιμα ενώ προκάλεσαν φθορές.

Επίσης, ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο19ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Χαραυγής.

Τέλος, φθορές και βανδαλισμοί συνεχίζουν να σημειώνονται κατά περιόδους σε κοινόχρηστους χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών στην Φαλάνη, ήδη η Σχολική Επιτροπή κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ και ο Δήμος Λαρισαίων θα συνδράμει όπου χρειαστεί, ενώ για τις φθορές στο Παιδικό Σταθμό έχει ήδη κινηθεί νομική διαδικασία από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους συμπολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές, όταν διαπιστώνουν τέτοιοου είδους αντικοινωνικές και παραβατικές  συμπεριφορές.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1