Διαδικτυακή συνάντηση του παραρτήματος ρομά με το πρόγραμμα Reach του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/2 /2021 μέσω του Microsoft Teams με αφορμή το ευρωπαϊκό πρόγραμμα REACH σχετικά με την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διαφόρων μορφών διακρίσεων εις βάρος των Ρομά, με έμφαση στις διακρίσεις όσον αφορά την πρόσβαση στην υγεία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η Ένωση Ελλήνων Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους, ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Δήμος Λαρισαίων.

Στη διαδικτυακή συνάντηση όπου συμμετείχαν η κα. Βιβιλάκη Βικτωρία αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η κα. Ασημάκη Ελένη Μαία πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια KG Hypnobirthing, η κοινωνιολόγος του Κέντρου Κοινότητας - Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Λαρισαίων, η ιατρός και συντονίστρια της 4ης ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων μαζί με την παιδίατρο και την επισκέπτρια υγείας, εκφράστηκαν απόψεις και εμπειρίες γύρω από τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπιστεί με την εξυπηρέτηση/φροντίδα Ρομά και ιδιαίτερα των γυναικών, τη διασύνδεσή με άλλες υπηρεσίες καθώς και προτάσεις για την βελτίωση της κατάστασης.

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410231122, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

210212 roma