sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δ. Λαρισαίων - 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δ. Λαρισαίων - 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η έμφυλη βία αποτελεί μία μάστιγα της εποχής καθώς σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μία στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχει πέσει θύμα έμφυλης βίας. Ως έμφυλη βία ορίζεται κάθε βίαιη πράξη ή απειλή για τέτοια πράξη που συμβαίνει λόγω φύλου και λαμβάνει χώρα στην ιδιωτική ή δημόσια ζωή, αποτελώντας κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα μας βρίσκει όλες και όλους σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συνθήκη λόγω της πανδημίας του covid 19. Η ενδοοικογενειακή βία έχει αυξηθεί σημαντικά αυτή τη περίοδο καθώς κατά τη διάρκεια του υποχρεωτικού εγκλεισμού τα θύματα εξαναγκάζονται να ζουν αδιαλείπτως στον ίδιο χώρο με τους θύτες, χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες στήριξης και ασφάλειας. Ενδεικτικό της αύξησης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας είναι και το γεγονός ότι ο Ξενώνας Γυναικών Δήμου Λαρισαίων έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό αιτημάτων φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την προστασία από τον Covid-19.

Φέτος με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας και το τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας συμμετείχε σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας (93,6) με θέμα το φαινόμενο της έμφυλης βίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε η κοινωνική λειτουργός του Ξενώνα, κα. Αθηνά Τερζενίδου, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης καθώς η εκδήλωση αυτή ήταν προσαρμοσμένη στα μέτρα προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Ο Ξενώνας εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Θεσσαλία 2014-2020” με φορέα υλοποίησης το Δήμο Λαρισαίων και υπάγεται στην Αντιδημαρχία Kοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1