sandal logo

poli 12

Παρελθόν επικίνδυνο κτίριο δίπλα από το Αρχαίο Θέατρο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Επι της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου στο λόφο του Φρουρίου
  • Κατεδαφίστηκε  μετά από ενέργειες του Δήμου Λαρισαίων

Μια σημαντική κατεδάφιση κτιρίου στον λόφο του Φρουρίου, διπλά ακριβώς από το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου, υλοποίησε ο Δήμος Λαρισαίων.

Πρόκειται για το παλιό κτίριο, επί της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου, δίπλα στο πίσω μέρος του Α’ Αρχαίου Θεάτρου. Το κτίριο είχε κριθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων ως επικίνδυνο και ετοιμόρροπο. Σημειώνεται ότι την κατεδάφιση του κτιρίου είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, στο πλαίσιο αυτοψίας της πορείας των έργων στο Μπεζεστένι. 

Σημειώνεται ότι η απελευθέρωση του μετώπου πίσω από το Θέατρο και επί της Μητροπολίτου Αμβροσίου, αποτελούσε και επιθυμία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, ώστε να υπάρξει άνετη πρόσβαση και ανάδειξη των παλιών στρατιωτικών αρτοποιιών.

Για την δρομολόγηση των διαδικασιών για την   κατεδάφιση του κτιρίου υπήρξε συνεργασία των Διευθύνσεων Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών. Οι εργασίες κατεδάφισης υλοποιήθηκαν με αυτεπιστασία του Δήμου και ειδικότερα από το τμήμα οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

Τέλος, τονίζεται ότι ο Δήμος βρίσκεται στην τελική φάση της συμφωνίας για την αποζημίωση των ιδιοκτητών,  οι οποίοι συμφώνησαν  για την κατεδάφιση πριν την τυπική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. 

201124 kated IMG 8799

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1