Στο Δημαρχείο της Λάρισας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η κατάσταση σε ότι αφορά στην κρίση του κορονοιού στην Λάρισα και την επιδημιολογική εικόνα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος υγείας, συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο και της συνάντησής του με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Στην συνάντηση ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Λάρισα τόσο στο πρώτο κύμα της πανδημίας όσο και τώρα, με τον δήμαρχο Λαρισαίων να επισημαίνει με έμφαση την ανάγκη να βοηθηθούν άμεσα οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στα δυο Νοσοκομεία, με την διάθεση υλικών και ανθρώπινων πόρων στο Σύστημα υγείας. Παράλληλα ο δήμαρχος έθεσε και το ζήτημα της στήριξης του Συστήματος υγείας και από τον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μέτρα στήριξης που έλαβε ο Δήμος Λαρισαίων για επιχειρήσεις και πολίτες, τονίζοντας ότι τα ίδια μέτρα στήριξης θα λάβουμε και τώρα, όταν και εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε σχετική νομοθετική παρέμβαση.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την λειτουργία των Κοινωνικων Δομών αυτή την περίοδο, εκφράζοντας την άποψη ότι  το πλέγμα των παρεμβάσεων σε επίπεδο κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης θα πρέπει να περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, συζητήθηκαν γενικότερα θεσμικά ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εξελίξεις στην ΚΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων προσέφερε στον κ. Τσίπρα τον τόμο  «Η μνήμη της πόλης» (Λάρισα. Κατοχή-Απελευθέρωση 1941-44), που έχει εκδόσει ο Δήμος Λαρισαίων. Πρόκειται για ένα  φωτογραφικό λεύκωμα με εξαιρετικής σημασίας τεκμήρια που μαρτυρούν τα δεινά της πόλης της Λάρισας στη διάρκεια της Κατοχής.

Στην επίσκεψη στο Δημαρχείο ο κ. Τσίπρας, συνοδεύονταν από τους βουλευτές Ανδρέα Ξανθό, Β. Κόκκαλη και Αν. Βαγενά και τοπικά κομματικά στελέχη.

201118 IMG 8385

201119 IMG 8447