sandal logo

poli 12

Με αμείωτους ρυθμούς προχωρούν τα έργα στο Δήμο Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Με γοργούς ρυθμούς οι παρεμβάσεις σε Λάμπρου Κατσώνη – Κοραή
  • Συνεχίζονται οι εργασίες στο Προσκήνιο Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ) και αναμένεται η υπογραφή της συμβασης της β΄φάσης

Σε έργα ανάπλασης δρόμων στο κέντρο της Λάρισας και στο Προσκήνιο Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ) όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες, βρέθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

201019 oyhl  201019 oyhl2

Ειδικότερα, στο Προσκήνιο Πολιτισμού ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης των εργασιών. Σημειώνεται πως στην παρούσα φάση υλοποιούνται εργασίες από την πρώτο έργο που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Λαρισαίων με χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους, ενώ έχει προκηρυχθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για τη β’ φάση του έργου, με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Η νέα εργολαβία που θα ξεκινήσει μετά την υπογραφή της σύμβασης αφορά την κατασκευή της σκηνής συνολικού εμβ αδού 410 m2, την προμήθεια και τοποθέτηση σταθερού εξοπλισμού και ειδικών μηχανισμών, την τοποθέτηση εξοπλισμού στην αίθουσα του θεάτρου και επενδύσεων ακουστικής μελέτης, την τοποθέτηση εξοπλισμού στα foyer, τα εκδοτήρια και το βεστιάριο, την πλήρη εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και ειδικού φωτισμού της σκηνής.

201019 oyhl3   201019 oyhl5

Ο Δήμαρχος συζήτησε με τα στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας για την πορεία εξέλιξης των εργασιών οι οποίες στην παρούσα φάση αφορούν στην ολοκλήρωση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για τον χώρο του Πολιτισμού στην Λάρισα. Το Προσκήνιο Πολιτισμού, όταν ολοκληρωθεί θα μπορέσει ν φιλοξενήσει παραστάσεις και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Ακολούθησε αυτοψία στα έργα ανάπλασης των δρόμων Λάμπρυ Κατσωνη, Κολοκοτρώνη και Κοραή. Πρόκειται για ανάπλαση που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Λάρισας με προυπολογισμός 1,8 εκατ. ευρώ ενώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας.

201019 labrou katsoni   201019 labrou katsoni4

Οι εργασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς στο πρώτο τμήμα της οδού Λάμπρου Κατσώνη (από 23ης Οκτωβρίου εως Κοραή), ενώ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η ανακατασκευή της οδού Κοραή (από 28ης Οκτωβρίου εως Λ. Κατσώνη).

Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο έργο ανάπλασης στον κεντρικό τομέα της πόλης. Τα έργα αλλάζουν το αστικό τοπίο, βελτιώνουν κατά πολύ την εικόνα της πόλης και αποδίδουν τον δημόσιο χώρο στους πολίτες.

201019 labrou katsoni3

Ο δήμαρχος στις αυτοψίες συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτη, τον αν. προιστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρα και στελέχη της Διεύθυνσης.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1