Δράση Κοινωνικής Παρέμβασης από το Κέντρο Κοινότητας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Κέντρο Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), μέσω του προγράμματος «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους στο Δήμο Λαρισαίων», συμμετείχε στην δράση κοινωνικής παρέμβασης με θέμα: Εργασιακή Συμβουλευτική & Προώθηση στην Απασχόληση.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στον φιλόξενο χώρο του Μύλου του Παππά οι ωφελούμενοι του προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Μουσείο Σιτηρών και αλεύρων με την πολύτιμη υποστήριξη της κας. Κόντσα Κωνσταντίνας και στη συνέχεια να συμμετέχουν ενεργά στο εργαστήρι εργασιακής συμβουλευτικής με στόχο την ενημέρωση και υποστήριξή τους σε θέματα ένταξης ή/και επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες του προγράμματος έχοντας ως κύριο γνώμονα τον ολιστικό χαρακτήρα υποστήριξης των ωφελουμένων με στόχο την κοινωνική τους ένταξη, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση. Σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης και με τη συμμετοχή των Κοινωνικών Λειτουργών της Διεύθυνσης Πρόνοιας οι συμμετέχοντες παρουσίασαν ο καθένας ξεχωριστά την προσωπική τους εργασιακή εμπειρία ζωής, μοιράστηκαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον και επέδειξαν ενδιαφέρον για τη διεύρυνση των επαγγελματικών τους προσόντων, μέσω της συμμετοχής τους σε εξατομικευμένες συνεδρίες στην προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί τα τελευταία χρόνια υποστηρίζοντας την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβλετ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α. Τηλέφωνο 2410680242 & 2410680250 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 π.μ. έως 16:00μ.μ.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

200922 IMG 20200922 093446