sandal logo

poli 12

Αυτοψία του δημάρχου Λαρισαίων σε υπό εξέλιξη έργα στην Λάρισα

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

 Απ. Καλογιάννης: Τεράστιο έργο αλλάζει την εικόνα της Λάρισας

Αυτοψία του Δημάρχου στα έργα της Ιουστινιανού, του Αγίου Κωνσταντίνου και στην ανακατασκευή της οδού Λ. Κατσώνη – Κολοκοτρώνη

• Δημοπρατείται μέσα στο Φθινόπωρο και η ανακατασκευή των οδών Νικητάρα, Ογλ. Αμαλίας με τη δημιουργία κυκλικού κόμβου

«Στην Λάρισα εκτελείται ένα τεράστιο έργο πολλών εκατομμυρίων, από την πρώτη χρονιά της νέας θητείας της δημοτικής αρχής. Η πόλη αλλάζει και θα αλλάξει ακόμα περισσότερο μέχρι το τέλος της τετραετίας, αφού το έργο που θα υλοποιηθεί θα είναι υπερδιπλάσσιο της προηγούμενης. Ζητώ την υπομονή και την κατανόηση των συμπολιτών για την αναστάτωση που προκαλείται κατά την διάρκεια των εργασιών»

Τα παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο αυτοψιών που πραγματοποίησε, το πρωί της Τρίτης, σε έργα του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία του κορονοιού.

Ο κ. Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτη, τον αν. προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθ. Πατσιούρα καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και των αναδόχων εταιρειών, βρέθηκε σε τρία μεγάλα έργα που υλοποιεί αυτή την περίοδο ο Δήμος και πιο συγκεκριμένα στα εξης:

• Ανακατασκευή οδών Λάμπρου Κατσώνη – Κολοκοτρώνη
• Ανακατασκευής οδού Ιουστινιανού
• Εργα ανάπλασης δρόμων στην συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου

Στην Ιουστινιανού

Ειδικότερα, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Δημάρχου ήταν η οδός Ιουστινιανού, η οποία μετατρέπεται σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Στην παρούσα φάση τα έργα εξελίσσονται στο τμήμα του δρόμου από την οδό Παναγούλη έως την 28η Οκτωβρίου.

Το έργο περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Λαρισαίων και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ.

Η παρέμβαση θα γίνει σε όλο το μήκος της οδού από την από την οδό Αλ. Παναγούλη έως την οδό Αλ. Υψηλάντου, με ένταξη ποδηλατοδρόμου και νέων πεζοδρομίων (πεζόδρομοι) προκειμένου να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, μιας λωρίδας στάθμευσης οχημάτων και ενός ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα της οδού, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης.

Σημειώνεται ότι επειδή τα έργα εξελίσσονται στο τμήμα που βρίσκονται σχολεία, ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης και οι υπεύθυνοι του έργου είχαν συναντήσεις με τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, με θέμα την λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών από τα διδακτήρια, ενώ δίνεται προτεραιότητα σε εργασίες που καθιστούν ασφαλή την προσέλευση των μαθητών κατά τη διάρκεια υλοποίησης των έργων.

200909 DLE 005 1  200909 DLE 009

Ολοκληρώθηκε η Καλλιάρχου στον Αγ. Κωνσταντίνο

Ακολούθησε αυτοψία στο μεγάλο έργο ανάπλασης στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, προυπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται και η ανάπλαση της οδού Καλλιάρχου, η οποία χθες ασφαλτοστρώθηκε.

Τις επόμενες ημέρες οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στις οδούς Ανδριανού και Λάμπρου Κατσώνη, στο τμήμα από 23ης Οκτωβρίου εως Νικηταρά. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, νέο οδόστρωμα, πράσινο, φωτισμό κ.α.

Σημειώνεται ότι ανάδοχος εταιρεία για τα έργα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Ιουστιανιανού είναι η τεχνική εταιρεία Solis A.E.

200909 DLE 013 1

Στην οδό Λάμπρου Κατσώνη

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης, βρέθηκε στο εργοτάξιο του έργου ανακατασκευής των οδών Λάμπρου Κατσώνη και Κολοκοτρώνη, που μετατρέπονται σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Το έργο εξελίσσεται στο τμήμα της οδού Λ. Κατσώνη από την 23ης Οκτωβρίου εως την Κοραή.

Σημειώνεται ότι το έργο «Διαμόρφωση Δρόμων ήπιας κυκλοφορίας (Κολοκοτρώνη – Λ. Κατσώνη – Κοραή), περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)., ενώ προυπολογισμός του ανέρχεται στα 1,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου θα είναι πέρα από την λωρίδα κυκλοφορίας, ο ποδηλατόδρομος διπλής κατεύθυνσης, η νησίδα πρασίνου καθώς και η λωρίδα στάθμευσης. Ανάδοχος εταιρεία του έργου είναι η ΕΚΤΩΡ Τεχνική Α.Ε.

Ο κ. Καλογιάννης στις δηλώσεις του τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι μέσα σε συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, συνεχίζεται σχεδόν απρόσκοπτα η υλοποίηση του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση έργων που στηρίζουν την τοπική οικονομία, αλλά παράλληλα ομορφαίνουν την πόλη και αποδίδουν το δημόσιο χώρο στους πολίτες.

200909 DLE 018 200909 DLE 019

Δημοπρατείται και η ανακατασκευή των οδών Νικηταρά, Ογλ, Αμαλίας

Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ανακοίνωσε ότι τις επόμενες τόνισε μέσα στο Φθινόπωρο θα προκηρυχθεί και το έργο ανακατασκευής των δρόμων Νικηταρά, Αμαλίας, Ογλ, το οποίο περιλαμβάνει και την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Νικηταρά, Ογλ, Κύπρου, 28ης Οκτωβρίου, 23ης Οκτωβρίου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 1,3 εκατ. ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» και πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1