sandal logo

poli 12

ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

200904 paidikoi IMG 5950

  • Τον αγιασμό στο 13ο Παιδικό Σταθμό τέλεσε ο σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος
  • Απ. Καλογιάννης: Ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της Λάρισας

Παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο των αγιασμών που τελέστηκαν για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Στον 13ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου, στην οδό Αιόλου, τον αγιασμό για τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό τέλεσε ο Σεβ Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, στελεχών της δημοτικής αρχής  και υπηρεσιακών παραγόντων της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου. 

Σημειώνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων έχουν προετοιμαστεί να λειτουργήσουν λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των επιστημόνων, ενώ σημειώνεται πως τα αρμόδια στελέχη του Δήμου βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων για την αντιμετώπιση του κορονοιού κ. Χρ. Χατζηχριστοδούλου.

Στην δυσκολίες αυτής της χρονιάς αλλά και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι οικογένειες της Λάρισας στους Παιδικούς Σταθμούς αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης.  Ο Δήμαρχος, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες του κορονοιού, οι γονείς εμπιστεύτηκαν και πάλι τους  Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, υπογράμμίζοντας παράλληλα ότι το επίπεδο τους ς είναι σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοιού. «Ο κορονοϊός υπάρχει και είναι δίπλα μας. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες αυτής της χρονιάς», τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

Ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά απηύθυνε και ο Σεβ. Μητροπολιτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την δουλειά και την αφοσίωση των στελεχών και του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων.

Και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ευχόμενη καλή χρονιά αναφέρθηκε ειδικότερα στα βασικά μέτρα προστασίας τα οποία φέτος λαμβάνονται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Παρόντες στην τελετή του αγιασμού στον 13ο Παιδικό Σταθμό ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Δεληγιάννης και οι αντιδήμαρχοι Σ. Βούλγαρης και Γ. Αλεξούλης.

Βασικές οδηγίες για τους γονείς παιδιών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου

  • Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική
  • Η χρήση μάσκας για τους γονείς κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τους Παιδικούς Σταθμούς είναι υποχρεωτική
  • Παιδιά με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός, βήχας) ή και γαστρεντερικού (π.χ. διάρροιες, έμετοι) θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς να ενημερώνουν τον Παιδικό Σταθμό
  • Εφόσον κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, η επιστροφή στο σχολείο θα γίνεται σύμφωνα με τη κρίση του θεράποντος ιατρού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Κρατήστε τους κανόνες ατομικής υγιεινής και στο σπίτι , όπως καλό πλύσιμο χεριών για 20 δευτερόλεπτα με σαπούνι και νερό, φτέρνισμα στον αγκώνα, τηρώντας τις αποστάσεις.
  • Προγραμματίστε εμβολιασμούς που έχουν καθυστερήσει.

Τέλος  έως 10/9/2020, όσοι γονείς για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν  να υποβάλλουν αίτηση για τη φιλοξενία του ή των παιδιών τους σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό μπορούν να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον παιδικό σταθμό που επιθυμούν , ενώ οι ενστάσεις θα κατατίθενται στη  Διευθύντρια της Δ/νσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1