Εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα τη διαπολιτισμική επικοινωνία και καθοδήγηση για τους κοινωνικούς επιστήμονες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο ευρωπαϊκό έργο MINGLE οι κοινωνικοί επιστήμονες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήριο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου MINGLE - Δημιουργία Κοινωνικού και Ανθρώπινου Κεφαλαίου για την Ενσωμάτωση υπηκόων τρίτων χωρών.

Το έργο MINGLE χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα AMIF της Ευρωπαϊκής Commission και από την Ελλάδα συμμετέχουν ο εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ και ο Δήμος Λαρισαίων μαζί με ακόμα 8 φορείς από 4 χώρες. Ένα έργο που επιχειρεί να διευκολύνει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών (ΥΤΧ) μέσω της συνεργασίας και της δικτύωσης.

Οι δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν εκδηλώσεις μάθησης και κατάρτισης, σεμινάρια και συναντήσεις μεταξύ ντόπιων και υπηκόων τρίτων χωρών, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και ιδρύματα όπως επίσης και τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την εκπαίδευση συμβούλων στη διαπολιτισμικότητα, ένα ηλεκτρονικό εργαλείο (EMKIT) και μια ψηφιακή πλατφόρμα για τις δραστηριότητες του προγράμματος, όπου το σχετικό υλικό διατίθεται προς χρήση σε κάθε ενδιαφερόμενο/η.

Από το Δήμο Λαρισαίων συμμετείχαν εργαζόμενοι από το Συμβουλευτικό Σταθμό, το Κέντρο Κοινότητας και το παράρτημα Ρομά, τον Ξενώνα Γυναικών, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το τμήμα Διά Βίου Μάθησης.

Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε είχε τίτλο: «Αποτελεσματική Διαπολιτισμική Επικοινωνία και Καθοδήγηση». Τα εργαστήρια έχουν ως στόχο να εκπαιδεύσουν Συμβούλους που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν άτομα από Τρίτες χώρες να ενσωματωθούν στις χώρες φιλοξενίας. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάστηκαν τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου με στόχο την αξιολόγηση και τη συμβουλευτική για την ομαλή ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων, κάποια από τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες ευπαθείς ομάδες.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το Κέντρο Κοινότητας, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Διεύθυνση Πρόνοιας, Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ΄ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος στο τηλ. 2410680250 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

200727 IMG20200716 1