Ζωντανεύουμε φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα… στον κήπο με αποστάσεις

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Μετά τη δύσκολή εποχή της πανδημίας, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, υποδέχεται και πάλι τους μικρούς του φίλους για ένα αλλιώτικο εργαστήρι στον κήπο του με… αποστάσεις.

Στο πλαίσιο της δράσης τα παιδιά θα δούυν την εξωτερική περιοδική έκθεση με θέμα: «Λιθανάγλυφα και πελεκάνοι στη Δυτική Θεσσαλία 19ος – αρχές 20ου αι.» και θα μάθουν για το σημαντικό έργο του μεγάλου Λαρισαίου φωτογράφου Τάκη Τλούπα.

Στη συνέχεια, θα συμμετάσχουν στο εργαστήρι όπου με φαντασία και έμπνευση θα δώσουν τρισδιάστατη υπόσταση στις φωτογραφίες του σπουδαίου φωτογράφου χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.

Η Λίμνη Κάρλα, ο Θεσσαλικός κάμπος, τα εκκλησιαστικά λιθανάγλυφα, τα παραδοσιακά επαγγέλματα, θα ζωντανέψουν με χρώματα και ευφάνταστες συνθέσεις μέσα από τα μάτια και το ταλέντο των παιδιών.

Κάθε παιδί θα δουλεύει ατομικά, τηρουμένων όλων των αποστάσεων με τα υπόλοιπα παιδιά, και με ατομικά υλικά για την υλοποίηση του έργου του.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει η παρούσα κατάσταση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας του ΥΠΠΟΑ.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ.στον κήπο του Μουσείου.(Γ. Γουργιώτη – πάροδος οδού Φαρσάλων).

Το εργαστήρι θα διαρκέσει μια ώρα. Οι γονείς θα παραδώσουν τα παιδιά τους και θα τα παραλάβουν μια ώρα μετά την έναρξη.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Μουσείου 2410-239.446
Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων 10 παιδιά αυστηρά.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δωρεάν συμμετοχή.

200701 laografiko