sandal logo

poli 12

Με τη μέθοδο drive through η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

200623 teba

Τα μέτρα προστασίας από τον covid 19 έφεραν αλλαγές και νέες ιδέες για τον τρόπο υλοποίησης διάφορων δράσεων.

Ετσι η νέα διανομή προιόντων ΤΕΒΑ, που πραγματοποιείται στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης και υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη, ενώ για πρώτη φορά  πραγματοποιείται την μέθοδο  «drive through». Σημειώνεται ότι η προηγούμενη διανομή πραγματοποιήθηκε κατ΄ οίκον, αφού εξελίχθηκε την περίοδο των αυστηρών  μέτρων προστασίας από τον conid 19.

Ειδικότερα οι ωφελούμενοι του προγράμματος (2.500 οικογένειες στο Δήμο Λαρισαίων) προσέρχονται στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης) με όχημα και ακολουθούν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδους του οχήματος στο περιβάλλοντα χώρο του  έτσι ώστε:

1.         Οι ωφελούμενοι δεν  αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους.

2.         Διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:

α. Στη πρώτη, πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι  υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης.

β. Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας ολοκληρώνουν την διαδικασία.

γ. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Σημειώνεται ότι στους δικαιούχους διανέμονται αλεύρι σίτου, μαρμελάδα, ρύζι, βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, γραβιέρα, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, κριθαράκι μέτριο, μέλι ανθέων, φρυγανιές,  φασόλια, φακές,  φέτα, πελτές ντομάτας, corn flakes, μπανάνες, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σαπούνι πλάκα και υγρό πιάτων ανάλογα με τον αριθμό μελών των ωφελουμένων οικογενειών.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου (δεν απαιτείται γνήσιο της υπογραφής) και επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

Τονίζεται ότι οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί με SMS από τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων για προκαθορισμένη ώρα έλευσης στην Σκεπαστή Αγορά, αφού eίναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.

Τέλος, σημειώνεται ότι το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτ. Βούλγαρης σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Ακόμα μια διανομή προϊόντων του ΤΕΒΑ πραγματοποιείται με υποδειγματικό τρόπο.

Εχοντας ως γνώμονα την στήριξη των πιο αδύναμων, μέσω του προγράμματος, αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας οργανώσαμε για πρώτη φορά μια νέα μέθοδο στη διανομή των προιόντων. Η μέθοδος “drive throught” διασφαλίζει την αποφυγή του συνωστισμού αλλά και την γρήγορη εξυπηρέτηση των ωελούμενων συμπολιτών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων για την οργάνωση της διανομής αλλά για την προσφορά τους στους συμπολίτες μας που σ΄ αυτές τις δυσκολες περιόδους χρήζουν στήριξης και βοήθειας. Ευχαριστώ επίσης τους ωφελούμενους συμπολίτες για την συνεργασία τους.

Εχουμε πει πολλές φορές, με πρώτο τον Δήμαρχο μας Απόστολο Καλογιάννη, πως πόλη είναι πάνω απ΄ όλα οι άνθρωποί της. Είναι προτεραιότητά μας να είμαστε δίπλα στους πιο αδύναμους. Αυτό κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίζουμε να κάνουμε.»

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρ. Καλομπάτσιος δήλωσε τα εξής:

 «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με όλους τους δήμους της Π.Ε. Λάρισας υλοποιεί τη  διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ» προκειμένου να στηριχθούν συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη. Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ωφελούνται 2.545 οικογένειες στο Δήμο Λαρισαίων ενώ στους εφτά δήμους της Π.Ε. Λάρισας οι ωφελούμενες οικογένειες ανέρχονται σε 4.825. Πριν λίγες μέρες με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού διασφαλίσαμε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020  τη λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων και Φαρμακείων  μέχρι το τέλος του 2022.. Ενισχύουμε τους Δήμους ώστε να ανταποκριθούν  στα έξοδα λειτουργίας των Κοινωνικών Παντοπωλείων και Φαρμακείων και διασφαλίζουμε ότι περισσότεροι από 3.000  άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά διατροφής και στα φάρμακά τους

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εστιάζει στον άνθρωπο και τις μικρές, καθημερινές ανάγκες του, που, όμως, ανάγονται σε κυρίαρχες και μεγάλες. Εστιάζει στο μικρό που μιλά για το μεγάλο και κάνει περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα. Στα χρόνια της κρίσης αποτελέσαμε σταθερό πυλώνα συνεργασίας και συνέργειας και προσπαθούμε να κρατούμε αδιάρρηκτο τον συνεκτικό ιστό της κοινωνίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει με όλους τους πόρους που διαθέτει, δράσεις και δομές που προσφέρουν σε πολλούς ανθρώπους, ευκαιρίες και δυνατότητες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Προτεραιότητες μας είναι οι δίκαιες και ίσες ευκαιρίες για όλους»

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1