Ξεκινά η ανέγερση του 24ου Δημοτικού Σχολείου στην Τούμπα

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

• Υπεγράφη η σύμβαση από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη

• Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,5 εκατ. και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Έπεσαν οι υπογραφές και ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα τα έργα ανέγερσης του διδακτηρίου του 24ου Δημοτικού Σχολείου στην συνοικία της Τούμπας.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Βέρμιον» υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση για την ανέγερση του σχολείου. Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4,5 εκατ. ευρώ περίπου και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και σε ένα μικρό μέρος από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

200623 IMG

Με την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των εργασιών, μπαίνει στην φάση της υλοποίησης ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Τούμπας και της ευρύτερης περιοχής. Με την ολοκλήρωση του σχολείου οι μαθητές της Τούμπας δεν θα χρειάζεται να διασχίσουν είτε την οδό Βόλου είτε την οδό Καραμανλή για να πηγαίνουν στο σχολείο, ενώ παράλληλα η συνοικία αποκτά ένα σύγχρονο διδακτήριο. Σημειώνεται ότι ο Απ. Καλογιάννης έχει τονίσει πολλές φορές ότι η Τούμπα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο συνοικίας υποδοχέα νέα κατοίκων της πόλης.

Το διδακτήριο θα κατασκευαστεί σε οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Κίτρους (πεζόδρομος) στα βορειοανατολικά, ανώνυμη δημοτική οδός στα βορειοδυτικά (πεζόδρομος), ανώνυμη δημοτική οδός στα νοτιοδυτικά (πεζόδρομος) και οδός Βας. Ναούμ (πεζόδρομος) στα νοτιοανατολικά.

Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 3,1 στρέμματα. Η συνολική κάλυψη είναι 1,264 και η συνολική δόμηση 2157,81 μ2.
Το σχολικό συγκρότημα του 24ου Δημοτικού Σχολείου θα αποτελείται από τρεις πτέρυγες. Η κεντρική πτέρυγα θα είναι διώροφη και θα περιλαμβάνει και υπόγειο, η βορειοδυτική πτέρυγα θα είναι επίσης διώροφη αλλά χωρίς υπόγειο ενώ τέλος η νοτιοδυτική θα περιλαμβάνει την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων. Οι τρείς πτέρυγες θα ενοποιούνται με δυο πυλώνες – κεντρικά κλιμακοστάσια που θα εξασφαλίζουν την κάθετη κίνηση και με δυο κεντρικούς διαδρόμους.
Το υπόγειο θα περιλαμβάνει μηχανοστάσιο, λεβητοστάσιο, γενικό αρχείο, χώρο ΔΕΗ, αντλιοστάσιο πυρόσβεσης, γενική αποθήκη, και χώρο καθαρισμού.
Το ισόγειο θα περιλαμβάνει τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα αισθητικής αγωγής, τραπεζαρία με κουζίνα και αποθήκη, κυλικείο, γραφείο δασκάλων, γραφείο διευθυντή, ιατρείο, γραμματεία wc μαθητών, wc δασκάλων και wc Α.Μ.Ε.Α. Η είσοδος στο συγκρότημα θα γίνεται κεντρικά σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο και συγκεκριμένα από τα δυτικά και μέσώ στεγασμένου υμιυπαίθριου χώρου.

Σύμφωνα με την σύμβαση το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021.

200623 115