Έληξε με επιτυχία ο διαγωνισμός για παιδιά από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων!

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Διαγωνισμός κατασκευής για παιδιά «Ξανα…χτίζω τον Μύλο του Παππά και τα μνημεία του κόσμου από το σπίτι μου!».

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο των εξ αποστάσεως δράσεων λόγω της πανδημίας.

Το Big Ben, ο Πύργος του Άιφελ, ο Παρθενώνας, το Μπεζεστένι και φυσικά ο Μύλος του Παππά ξανα…χτίστηκαν με τουβλάκια από παιδιά της πόλης!

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, ευχαριστούν θερμά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό με τις εξαιρετικές κατασκευές τους.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Γ. Μπαρά, καθηγητή πληροφορικής - προγραμματιστή, Α. Παπακωνσταντίνου, απόφοιτη Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αιγαίου - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, Κ. Κόντσα - αρχαιολόγο- Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων. Λόγω της πληθώρας συμμετοχών, δημιουργήθηκαν δύο κατηγορίες βράβευσης και μία κατηγορία τιμητικών διακρίσεων.

Στην κατηγορία «Μνημεία του κόσμου» οι νικητές είναι:
-Big Ben - Σεϊτάνης Οδυσσέας, 10 ετών, Γκουγκουλιά Μυρτώ 9 ετών, Σεϊτάνη Μαργαρίτα, 8 ετών
-Empire State Building - Δούμος Γιάννης, 12 ετών
-Τορίι, Ιερό της Ιτσουκουσίμα - Καραμίχου Μαριάννα, 7,5 ετών

Στην κατηγορία «Μνημεία της Ελλάδας» οι νικητές είναι:
-Δελφοί - Θησαυρός Αθηναίων, Βελέντζα Ιωάννα, 11ετών
-Παρθενώνας, Μπασδέκης Ιωάννης 9 ετών & Μπασδέκης Αντώνης 8 ετών
-Παλιό Ρολόι Λάρισας, Κούτρας Άρης 7 ετών και Κούτρας Βαγγέλης, 7 ετών.

Στην κατηγορία τιμητικών διακρίσεων οι διακριθέντες είναι:
-Μύλος Παππά, Λάρισα - Τσιλινίκου Γλυκερία, 5 ετών
-Μπεζεστένι Λάρισας, Κοκκινίδης Φίλιππος, 8,5 ετών
- Παρθενώνας - Χαλίλι Κώστας 10 ετών
- Παρθενώνας (Μεσαιωνική περίοδος) - Τζημοζιώγα Κερασίνα 9 ετών & Τζημοζιώγας Δημήτρης 7 ετών.

Σε όλα τα παιδιά θα αποσταλεί ηλεκτρονική βεβαίωση συμμετοχής.

Στη σελίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών στο Facebook θα δημοσιευτούν όλες οι κατασκευές των παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Οι νικητές και οι διακριθέντες θα μπορούν να παραλάβουν τα βραβεία τους από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων (Μύλος του Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα), από τις 15 Ιουνίου και εξής, με την έναρξη επαναλειτουργίας του Μουσείου.

Η παραλαβή θα γίνεται με ραντεβού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο τηλ. 2410 530083, από Τρίτη έως Κυριακή (11:00-13:00) & Τετάρτη- Παρασκευή (19:00-21:00).