sandal logo

poli 12

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του 11ου και 33ου Δημοτικών Σχολείων στην συνοικια της Νέας Σμύρνης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Από το Δήμο Λαρισαίων σχετικά με την επαναλειτουργία του 11ου και 33ου Δημοτικών Σχολείων στην συνοικία της Νέας Σμύρνης γίνονται γνωστά τα εξής:

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας  για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων που λειτουργούν στην συνοικία της Νέας Σμύρνης. Στα συγκεκριμένα σχολεία φοιτούν και παιδιά οικογενειών Ρομά της περιοχής, στην οποία ως γνωστόν έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα κορονοιού.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, με στόχο την προστασία μαθητών κατά την επιστροφή τους στο σχολείο είναι οι εξής:

Με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τα δυο συγκεκριμένα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου εως και την Τετάρτη 3 Ιουνίου.

Ωστόσο, στις 9 το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουνίου,  όλοι οι μαθητές των παραπάνω σχολείων πρέπει να βρεθούν στα διδακτήρια όπου θα βρίσκονται κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ για δειγματοληψίες. Δείγματα θα πρέπει να ληφθούν απ΄ όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Η δειγματοληψία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή των μαθητών στην τάξη την Πέμπτη 4 Ιουνίου. 

Το σχέδιο του ΕΟΔΥ περιλαμβάνει δειγματοληψίες  στη βάση του σχεδίου «0 – 7 – 14» και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1