sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Δημοτική Βιλβιοθήκη Λάρισας - ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι : Στα κύματα των δελφινιών

Δημοτική Βιλβιοθήκη Λάρισας - ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι : Στα κύματα των δελφινιών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στο 10ο εργαστήριο του προγράμματος “ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι μελετήσαμε τι είπε για τον ήλιο η μυθολογία και η επιστήμη και πώς οι άνθρωποι τον αξιοποίησαν για να μετρήσουν τον χρόνο μέσω αστρονομικών οργάνων. Κάναμε μια ιστορική αναδρομή στα ρολόγια που κατασκεύασε ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια και πειραματιστήκαμε κατασκευάζοντας ένα οριζόντιο ηλιακό ρολόι. Με άκρως καλοκαιρινό καιρό και διάθεση, συνεχίζουμε με το 11ο εργαστήριο το πρόγραμμα “ΑλλάΖω Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι” που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και συμμετέχει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων - Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

Κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη θάλασσα. Από το 2008 η Ευρωπαϊκή Ένωση καθιέρωσε την μέρα αυτή για να τονίσει την σπουδαιότητα των θαλασσών και των ωκεανών στην καθημερινή ζωή των πολιτών, αλλά και την προσπάθεια για την βιώσιμη ανάπτυξή τους. Η θάλασσα είναι ατελείωτη και ασταμάτητη. Τα κύματά της ταξιδεύουν ανθρώπους, αντικείμενα, ενέργεια. Είναι όμως τα μοναδικά κύματα που συναντάμε σε αυτήν; Τα δελφίνια μας δίνουν την απάντηση και μας δείχνουν τον δρόμο της επικοινωνίας...

Στο εργαστήριο αυτό θα μελετήσουμε τον ήχο μέσα από την επικοινωνία των δελφινιών. Θα γνωρίσουμε τι είναι τα ηχητικά κύματα, πώς δημιουργούνται και πώς τα δελφίνια τα χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους. Στο τέλος, θα πειραματιστούμε με ένα κλασικό και απλό αυτοσχέδιο “τηλέφωνο” για να επικοινωνήσουμε με κάποιον φίλο μας ώστε να αντιληφθούμε την μεταφορά των ηχητικών κυμάτων.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) θα σας αποστείλουμε το αρχείο με τις οδηγίες του εργαστηρίου μαζί με την προτεινόμενη βιβλιογραφία στην οποία υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο.
Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία τα αυτοσχέδια τηλέφωνά σας καθώς τα φτιάχνετε ή τα χρησιμοποιείτε και να τα στείλετε στην βιβλιοθήκη μας (μέσω email)! Προσέχουμε πάντα στις φωτογραφίες να μην εμφανίζονται τα πρόσωπά μας.

Εμείς, αν το επιθυμείτε, θα τα αναδημοσιεύσουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Καλή επιτυχία και καλές βουτιές!

Ηλικίες 11-15 ετών
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της βιβλιοθήκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το όνομά σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
Ενημερωθείτε διαδικτυακά από την σελίδα μας https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/ καθώς επίσης και από την σελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!
Μένουμε ασφαλείς, διαβάζουμε στο σπίτι, μαθαίνουμε από το σπίτι!
#menoumespiti #μένουμεασφαλείς #forEBEr #ηβιβλιοθήκησπίτιμας #NLGoals #17SDGs

200526 vivlio1  200526 vivlio2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1