sandal logo

poli 12

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

200324 kalogiannis

Λαρισαίες, Λαρισαίοι

Η Πατρίδα μας τιμά αύριο την επέτειο της Επανάστασης του 1821, σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης.

Η επέλαση του κορωνοϊού σε όλη την υφήλιο και τα πρωτόγνωρα, αλλά αναγκαία, μέτρα προστασίας που έχει λάβει η Ελληνική Πολιτεία δεν μας επιτρέπουν να τιμήσουμε όπως αρμόζει την μεγάλη και  διπλή γιορτή της  25ης Μαρτίου.

Είναι όμως απόλυτη ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα της επετείου και του αγώνα  για το ύψιστο αγαθό της  Ελευθερίας. Καλούμαστε σήμερα να δώσουμε έναν  μεγάλο και δύσκολο αγώνα, απέναντι σε έναν «ύπουλο» αντίπαλο.   Επιβάλλεται να αποτρέψουμε τη διάδοση του κορωνοϊού, προφυλάσσοντας έτσι  τους εαυτούς μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα και την ελληνική κοινωνία.

Η πανδημία έχει «γονατίσει»  παγκόσμιες υπερδυνάμεις  και  άρτια, μέχρι τώρα, συστήματα υγείας  προηγμένων κρατών, τα οποία  καταρρέουν εκκωφαντικά συμπαρασύροντας στον θάνατο πολλούς συνανθρώπους μας. Η ανθρωπότητα δοκιμάζεται και μάχεται προσπαθώντας να «κρυφτεί» από τον ιό.  

Όταν τελειώσει αυτή η μεγάλη μπόρα είναι σίγουρο πως σχεδόν όλα θα είναι διαφορετικά. Κυρίαρχες λογικές και αντιλήψεις θα αναθεωρηθούν. Αυτή είναι όμως μια συζήτηση που επιβάλλεται να γίνει όταν τελειώσει αυτή η μεγάλη δοκιμασία. 

Μέχρι τότε, πατριωτικό καθήκον όλων μας είναι να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα για να νικήσουμε τον κορωνοιό.

Είναι πατριωτικό καθήκον να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και της Ελληνικής Πολιτείας για να προφυλάξουμε τους πιο ευάλωτους, τις ευπαθείς ομάδες, τους πατεράδες και τις μανάδες μας. Η τήρηση των οδηγιών αποτελεί στάση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Είναι πατριωτικό καθήκον να είμαστε ενωμένοι αυτή τη κρίσιμη στιγμή.

Γιατί έτσι μόνο μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Λαρισαίες Λαρισαίοι

Ως Δήμαρχος Λαρισαίων και με αίσθημα ευθύνης  με αφορμή την Εθνικής μας επέτειο σας καλώ, για άλλη μια φορά να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον και να μπορέσουμε σύντομα να αισθανθούμε, χωρίς περιορισμούς,  το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας.

Όλα τα κτίρια του Δήμου Λαρισαίων θα σημαιοστολιστούν για την Εθνική μας επέτειο. 

Με τη σειρά μου απευθύνω κάλεσμα σε όλους σας, στην πόλη της Λάρισας, την Γιάννουλη και την Φαλάνη, την Τερψιθέα και όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας, να τοποθετήσετε την Ελληνική Σημαία στα σπίτια σας, ως ένδειξη τιμής στους αγωνιστές του 1821 αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης και  εμψύχωσης.

Γιατί στο τέλος ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.  

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Χρόνια Πολλά!

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1